Saturday, 20 June 2015

0
Komen

#59 : Salam Ramadhan

Assalamualaikum dan selamat pagi.

*lap lap sawangggg*

Tudiaaa dah berhabuk bak hangggg. Maklumlahh rajin sangat bukak blog nie. -.-
Finally, ak dah update header baru untuk blog. Saja nak kasik fresh sikit. Header lama tu mcm skema pulak ak rasa bila dah makin meningkat tua nie. Tu yang tukar kepada header baru plak. Tapi tulaaa ak nampak macam gegirl sangat la pulak header baru niee. Arghhh, lantak lah disituu. Janji ak puas hati riang ria bahagia bila bukak blog tengok header fresh lagi comel tu. #eh

Entah kenapa tetiba ak rajin nak tukar header and update blog niee. Kalau mood tu datang nak update, pukul 1 pagi pun sanggup menaip hoii. Kalau mood nak menaip tu tak datang, tudiaaa sampai berbulan bulan ak biarkan sepi di situ. Kemain sangat mood nie taw --'

Btw, salam ramadahan semuaaa. Harap-harap ramadhan tahun niee lagi baik dari ramadhan kita yang sebelumnya. Pertingkatkan amal yang perlu dan tinggal-tinggalkanlah perangai yang tak semenggah sebelum nie tu. Dah masuk tahun 2015 dah niee, maka banyak-banyaklah bawak berubah kepada yang lagi baik okay. ;)

Tetiba macam tak tahu nak menaip apa dalam nie. Tteiba rasa kekok. Tetiba rasa "aaaaaa datang laa idea hoii", kahkah. Ak pu tak tahu kenapa malas giler nak hupdate blog before this. Maklumlah sejak ada instagram nie kan, terus saja ak update kat situ. Cepat dan pantas orang kata. Kat sini krikk krikkk sikit. Teheee ~

Ak cuba laaa untuk lagi rajin menaip dalam nie. Banyak benda sebenarnya ak nak cerita tapi tak da kesempatan lagi. Haaa, lepas nie jangan terkejut kalau tengok entry banyak giler ak update baru. Kahkah *berangan  . Ak rasa dari dulu lagi ak dok kata nak update blog sekerap yang mungkin la apa la, tu semua janji palsu seorang Ana. Tak usah dok nak percaya sangat yang ak nie rajin nak update blog lepas niee. +_+

Well, ak try laa. Sebab serius banyak benda giler nak cerita dalam blog nie hoii. Tunggu masa nak curahkan segalanya sajaaa. Wuuuuu. Btw, utk ramadhan kali niee as usual laaa. Ramadhan kat UIA jaaa. Ak rasa dah nak dekat 5 tahun ak memang start ramadhan kat UIA. Tak pernah berkesempatan pulak nak sambut ramadhan kat rumah awal2 niee. Nak buat mcm mana tak ada rezeki orang kata.

Ada la jgak lepas abes exam and settlekan segala hal ak kat UIA nie, ak ingat nak la balik rumah 13 June tu. Memang time tu ingat sempat la sambut ramadhan kat rumah. Tapi tu laaaa sayang seribu kali sayang ak terjatuh dalam longkang 8 June tu. Ambik kauuu sampai kena guna crutch nak jalan. Terseliuh dekat ankle. Sakit gak laa sampai siap menangis lagi. Bayangkan lah 4 hari ak nak jalan kena guna crutch then hari ke 5 dah boleh jalan slow slow macam orang baru lepas beranak ja gayanya. Berdenyut kaki nak bukak langkah. Tu yang ak decide terpaksa batalkan ak punya plan nak balik rumah and memilih untuk berehatkan kaki dekat UIA nie dulu.

Nasib baik la ari tu ak buat LIDV sampai 23 June. Ada la jgak bilik untuk ak duduk. Wuuuuu. Kita hanya mampu merancang, tapi DIA yang menentukan. Even sampai ke hari nie pun ak tak boleh nak jalan jauh sangat sebab nanti kaki yang terseliuh nie rasa lenguh and need to stop la jalan buat beberapa kali before boleh sampai ke tempat yang nak dituju. Dahla kalau nak balik kena g naik bas kat TBS, memang tak lah ak nak gerak ke sana dengan kaki yang mcm nie. Maka terpaksa la ak batalkan niat murni hasrat hati nak balik rumah ari tuuu. Tak sanggup nak menangung sakit lagi. Jatuh hari tu pun ak rasa mcm teruk sangat dah. +_+

Aku harap dalam masa seminggu lagi nie kaki ak dah boleh sembuh sepenuhnya. Nak solat pun kena solat atas kerusi sebab kaki tak boleh nak lipat. Nak tidur pun kaki kena alas bantal kasik tinggi sikit. Pastu nak kena urut kaki 3x sehari selama 10 minit supaya kaki mudah nak bukak langkah nak jalan. Haaaa, gittewww kemain kaki niee. Yaaa, berehatlah wahai kakikuu. Semoga lepas nie tak mahu jatuh jatuh dah okay. Sob sob.


2nd day of Ramadhan

Once again, Salam Ramadhan everyone!

No comments :

Post a Comment

Copyright @ Segala yang berada di blog ini adalah hak milik Ana Shuwaa. Terima kasih