Thursday, 3 July 2014

0
Komen

# 57 : Cerita basi dari September hingga December 2013

Assalamualaikum dan selamat pagi.

Whoa ! happy ramadhan everyone. Tudiaaaa baru ada masa nak hupdate blog. Ya ampun, maaf ! masih lagi cuba untuk mencari masa yang sesuai untuk menulisnyaaa. Nasib la nie sementara menunggu sahur nie and kebetulan tak boleh nak tidur maka aku cuba, cuba untuk menaip cerita yang dah basi sejak setahun yang lepas. bhahhahaha. nampak tak betapa ak gigih nak menaip cerita yang dah basi. Entahlaaaa selagi tak tertunai hasrat di hati nak menaip cerita yang dah basi tu, selagi tu rasa macam "aaaaa, bila ak nak menaip nie, bila ak nak tulis dalam blog nie". hehe, dan dan, maka mohon hadaplah kalian. hehe


Well, umum diketahui tahun 2013 adalah tahun yang paling banyak sekali ak terlibat dengan program and attend event. Serious, masa tu memang bizi abes. Buktinya ak mengabaikan blog nie berbulan gak ah sebelum menulis balik. Tu pun pendek je entry yang ak buat setakat ambik syarat nak lepas rindu kat blog. haha. nie haaa ak nak menulis rentetan kronologi hidup ak yang boleh dikatakan tak ada life la as budak yang berprogram siti sinu sana sini tanpa ada masa untuk diri sendiri. Well, I have a reason for that. 

Okay, selamat menghadaplah entry yang panjang niee. :)

17-09-2013 : Taman Layang-Layang
As it time nie sesaja nak g lepak kat taman layang2 sebab time nie nampak sya macam stress je. Tu pasal kitorang ambik keputusan nak keluar dari UIA sekejap. Maka dapatlah jgak ak nak rehatkan otak sekejap walhal sebelah malamnya tu plak ak ada meeting nak kena attend. Okaylaa, bolehlaa release tension sekejap time niee. Jarang2 sekali kot dapat g taman layang-layang sesuka hati tanpa buat apa2. :p



19-09-2013 : Kenduri kat Seoul Garden
Sebenarnya dah lama dah rancang nak g makan steamboat kat seol garden. Tapi ada je mas ayang tidak mengizinkan untuk ak pergi sana. So, ari tu plan ngan shida and ika ah g mana kat sana macam mana pun. Kebetulan time tu nak sambut birthday mal a.k.a rommate ak tu haa yang jatuh pada 10 September. Kiranya dah terlambat seminggu ah nak sambut birthday dia. Heee, minah tu hantu steamboat. So, x membazir ah bawak dia g makan sana. Ak plak yang kena buli sebab makan sikit. Katanya kalau bawak ak keluar g makan, membazir je bayar memahal sebab ak makan sikit. Dush kak ipar nie! 



21-09-2013 : Family Day Convest and Islamic World Film Festival (IWFF)
Ehem, ari tu aku ada dua program berlangsung waktu siang and malam. First is Family Day Convest yang menghimpunkan semua committee utk setiap sub program and central convest dekat Male Sport Complex. Alah, main-main aktiviti yang diorang dah prepare utk kitorang sebab nak mengeratkan hubungan sesama komiti. Time nie jgak ah ak baru kenal head ak, means baru dapat jumpa dia face to face selepas dua bulan jgak lah asyik dok message and call je bercakap pasal program. Yelaa, since ak yang uruskan hal and pergi meeting untuk wakil Prep & Tech Usrah Musical masa short sem, haruslah ktorang kena keep in touch. bhahahhahahu.



Dan dan pada waktu malam tu plak kena attend closing ceremony utk Islamic World Film Festival (IWFF) dekat Main Auditorium. Dahla attendance attend closing ceremony tu wajib hoii pergi untuk kelas ak. Mentang2 lah kan KJ turun kan berucap. Nak tak nak kena turuuunn event malam tu. Nasib lah KJ nie sempoi giler and hensem. So, x rugi ah pergi closing ceremony tu. hehe


22-09-2013 : Retreat 3 APC at Etika Riverstone
Okay, nie last retreat kitorang as APC (Advance Peers Counseling). Time nie APC batch 2 pun ada yang turun padang bersama2 dengan kitorang. Whoa ! best woaah dapat jumpa dengan diorang. Maklumlah bila diorang semua dah grad kan. Seronok jgak la dengan diorang bercerita pasal dunia pekerjaan macam mana. Ada tu scary jgak ah dengar bila dapat boss yang cerewet la apa laaa. 

Untuk retreat kali nie ktorang buat Abseiling & Repelling, jungle trekking, sharing moment and so on. Supposedly kitorang akan ada river crossing ari tu, tapi atas sebab2 keselamatan, maka terpaksa dibatalkan. +_+


Kitorang nie APC batch yang ke3. Last APC under Madam Dina punya supervision. sob sob +_+

24-09-2013 : Gathering HsStylistas
Aku rasa, nie kali yang ketiga HsStylistas buat gathering. whoa ! tudiaaaa, dari group HsStylistas yang hanyan untuk sesama kitorang je, but now dah jadi group yang umum. Kitorang ah senior dalam group HsStylistas sekarang. otai katanyalah. yang lain2 semua junior2. hehe. tujuan ktorang buat group tu supaya senang nak share notes, nak discusss pasal subject, berkongsi soalan2 exam. Tapi tak sangka macam ramai sangat nak join. Maybe banyak sangat ke faedah yang diorang dapat. haha. 


Dah jadi tradisi kot yang ktorang akan make sure satu sem sekali dapat gather sesama, sesaja la nak berkenal-kenalan dengan ahli2 baru HsStylistas. Tu yang kadang2 kitorang buat makan2 sikit2 hehe. Alhamdulillah, ada la jgak sambutan walau tak kesemua orang yang datang. :)


28-09-2013 : CSR 1 APC and Staging Donut Terbang ke Bumi
So, dis is our first CSR utk APC. Time nie ak under bureau module dengan Fatin Athirah. So semua module2 tu ktorang laa yang fikirkan. Ingat senang ke nak buat module. :p. CSR kali nie kita buat dekat Rumah Anak Yatim Kasih Sayang Rawang. Alhamdulillah lah everything macam went smoothly event though budak2 nya sangat sukar untuk dikawal bila buat aktiviti outdoor. But bila buat aktiviti indoor macam melukis bagai, diorang tersangatlah fokus dan bagi kerjasama. Dalam pukul 3 jgak la kitorang sampai dekat UIA balik.



After sampai UIA dalam pukul 3 tu, maka bersiap2 lah aku dengan Amal nak g JKKN pulak. sebab malam tu kitorang ada staging "Donut Terbang Ke Bumi". As usual, kitorang jadi budak props. Entah macam mana kebetulan stagingnya jatuh hari yang sama dengan CSR tu. Tu pasal kitorang g lambat banyaaakk. +_+

Staging kali nie adalah pertandingan antara produksi2 teater yang lain. Bukan senang hoii nak masuk pertandingan nie. But Alhamdulillah, kitorang dari creept production merangkul tempat kedua yang membawa pulang hadiah wang tunai bernilai RM2000. Selain tu kitorang jgak menang props and tatarias terbaik. Tudiaaa, terasa berbaloi-baloi giler usaha yang dicurahkan utk siapka props2 yang besar gedabak tu semuaaa dengan tengah2 malam masa yang dikorbankan utk siapkan semua tu. Kadang2 sampai pukul 2 pagi buat lagi props tu hoii. Nampak tak betapa kitorang happy bila menang. heeee 

misi menyiapkan props

rupa props masa hari kejadian dan hadiah yang dimenangi

29-09-2013 : Shooting video Roar 
Haaa, time nie kitorang shooting video Roar dekat tempat bowling wangsa walk jaa. Lagu tu asalnya daripada Ketty Perry, tapi masam suh buat klip video sendiri. Maka merapu merabanlah kitorang buat klip videonya and edit sendiri. Lepas tu nak kena upload kat facebook pulak utk dapatkan like. Sebabnya video tu adalah esaimen kitorang and markahnya adalah based on like yang kitorang dapat. =.=

sampai aku pun dah puas dah baling bola =='

6-10-2013 : Family Night Mega Usrah Musical
Haaaaa, nie adalah first time gathering untuk Mega Usrah Musical untuk semua committee. Kengkononnya nak merapatkan dan berkenalan sesama committee usrah musical yang lain. Yelaaaa, kan nak kerja sesama menjayakan event Usrah Musical nanti, haruslah ada team yang kuat, hihi. 

Alhamdulillah, banyak aktiviti yang menarik malam tu. Dari komiti yang aku tak kenal pun, dah jadi kenal dah malam tu. Yelaa, salu meeting ak jumpa dengan head or assistant je dari biro2 lain, tapi kali nie dengan anak2 buah sekali dapat bertentang mata dan berkenalan. haha, gittewww. :p



6-10-2013 : Big Bad Wolfe
Haaaa, nie plak staging theatre Big Bad Wolfe (BBW) kat Main Audi. Yeee, untuk kali nie pun as usual budak props. After lega play Donut 28/9 tu dah abes kat JKKN, tanpa rehat terus siapkan props tolong Hasif. Biaselar, props utk BBW nie pun banyak main dengan play wood bagai laa. dengan cat2 semua. As usual, balik bilik pun dalam pukul 12.00 pagi semua. Maklumlah nak kejar dateline ari staging bagai tu. Banyak belajar main color dengan Hasif. Malumlah Hasif nie the best props master kat uia nie. Dialah segala raja props hoii. Rugi kalau x belajar dengan dia. Sebabnya lepas nie dia dah nak grad dah +_+





30-10-2013 : Seminar at Hotel Marriot
Nie plak program under Department Comm. And jadi attendance kitorang dalam kelas hoii. So, nak tak nak kalau kau tak nak kena burn attendance, so kena pergi ah seminar nie kat hotel marriot tu. Berbaloi gak ah pergi walau kena tadah telinga dengar research yang dibentangkan oleh para2 lecturer. Sebabnya semua makanan ditanggung hoii. haha. besttt. Ak pun pergi lambat gak ah. nak dekat lunch hour baru ak sampai. Sebabnya pagi tu nak kena settlekan hal dulu. Tu pasal pergi lambat :p



8-11-2013 : How to Conquer The World
Nie plak program yang APC (Advance Peers Counselor) kena arrange. Untuk program nie, aku jadi Prep & Tech. Basically program nie pasal grooming, macam mana nak dress properly bila nak pergi interview and so on. Best gak ahh orang yang bagi talk nie. Speaker graduated from uia gakk. Suka dengan cara dia sampaikan talk tu :)

I love my APC's batch :)

16-11-2013 : Ahlami's graduation
Time nie first time ak keluar daripada UIA nak g ke UITM sorang2. Serious laaa time nie ak main redah je tawakkal sampai ke UITM. Ini semua lami a.k.a kawan baik a.k.a sedara ak yang graduate from diploma kat uitm. Sambil2 tu boleh lah jgaak ak jumpa kawan2 baik ak yang lain masa kat Maahad dulu. kalau bukan lami punya konvo, memang tak dapat lah kitorang semua nak berjumpa. Yelaaa, masing2 bizi +_+. Tapi tapi ari tu ak tak sempat nak jumpa dengan lami. sedihh woooo. sob sob. hanya mampu tengok dia dari gambar jelaaa. sebabnya ari tu dah petang and ak kena rush balik uia nak pergi rumah p.cik ak pulak sebab dah janji. That's why tak dapat jumpa lami. wuuuuuu. 



Sayang diorang <3

22-11-2014 : Mega Usrah Musical
Niee diaaa event besar under Convest. Untuk  Mega Usrah Musical kali nie, ak jadi Assistant Prep & Tech. Ak memang sengaja apply Prep & Tech pun sebab ak rasa experience ak uruskan program besar as Prep & Tech tak banyak mana. Alhamdulillah lah, ak rasa berbaloi giler kot. Selain ilmu prep & Tech, tak sangka banyak jugak ilmu dari biro2 lain yang aku dapat. Kiranya sambil menyelam minum air laaa +_+


Walaupun banyak dugaaannya dnegan pihak atasan bagai, tapi CAC full kot ari tu. sapa tak bangga hoii. walaupun ada masalah dari segi PA System yang totally bukan datangannya dari kitorang and ada jugalah beberapa perkara yang tak patut terjadi tapi terjadi jgak atas pentas yang mana ianya adalah diluar kawalan semua komiti usrah musical. sedih hoii tapi nak buat macam mana. sob sob

With Head and Hariz
Gambar atas : Family Prep & Tech :)
Gambar Tengah : Family Mega Usrah Musical
Gambar Bawah : Gegirl Hot Mega Usrah Musical. LoL

Serius laaa dalam Usrah Musical nie, banyak benda yang ak dah belajar. Rasa macam tak puas dengan diorang. Yelaaa, dapat PM yang cool and bertanggungjawab giler macam Farooqi, dapat Head PC yang comel and baik giler sebab selalu belanja ice cream and makan2 macam Ain, dapat Head Prep & Tech yang ak memang rasa "waaaa, first time ak rasa bangga dapat head macam dia". Sebabnya Head ak yang sorang nie jauh beza giler dengan head2 yang ak pernah dapat sebelum nieee. Dapat kenal Head Creative Design macam Aisyah yang memang super giler cool punya design untuk Mega Usrah Musical. Dahtu video teaser yang gempak2 dari Alif. Dapat jgak mengarut sama2 dengan Hajar Tahir, saling menolong sesama kami dan saling luah meluah perasaaan dan buat kerja giler. Dah tu dapat kenal semua orang yang mana sehingga sekarang kitorang masih lagi keep in touch and lepak sesamaaaa. Giler kau tak bahagiaaaa :p

I love all of you laaaaa. <3 <3 <3

27-11-2013 : Musical and Zikr Therapy
After event Mega Usrah Musical, that is the time bila ak memang dapat rehat dan kepuasan yang sepuas2 nyaaaa. disebabkan dapat rehat yang secukupnya puas sampai ak tak tahu nak buat apa sebab boring, maka pergilah ak ke program Musical and Zikr Therapy under Counseling Services Centre. Tapi ak pergi kali nie hanyalah sebagai participant jelaaa and bukannya komiti,

Best kot sebab malam tu CSC jemput Heliza Helmi and Akmal Hadi. Denga Heliza Helmi yang memang kuat berceloteh dan bersemnagat bercerita atas pentas and dengan Akmal Hadi yang memang dah lama ak giler minat kat diaaaa sebab suaranya yang best. +_+



30-11-2014 : Seminar on Love and Marriage
This is program yang APC (Advance Peers Counselor) organize. Well, utk program kali nie ak jadi committee bahagian Publication & Promotion. Second last program yang kitorang berjaya buaaatt. aaaa sedihnya sebab time tu kitorang tahu masa kitorang dah tak lama untuk bersama2 dah. Sebabnya masing2 dah nak tamat tempoh contact hour join APC nie. wuuuu, sob sob


Memang havoc jgak la program ari tu. Sebabnya perkongsian yang menarik dan energizer yang best sehingga dipuji oleh Madam Noraini, Dirctor Counseling Services Centre. :)

Recording CMC Mars
Sepanjang masa terlibat dengan program2 semua tu, tak lupa jugak kitrorang nak menyiapan recording utk CMC Mars utk disiarkan dekat iium.fm. Untuk esaimen CMC Mars nie, kitorang kena cipta skrip sendiri selama 40 minit, then buat full record bagai. Serius ah mencabar jgak kot buat esaimen nie. Kalau nak suara okay, x de gangguan lain kena record dekat bilik yang kedap bunyi. Tapi tempat yang paling cun haruslah dalam konti. Tapi nak buat macam mana bila tak dapat konti. Maka recordlaaah pakai phone jee. hihi





1-12-2013 : Shooting untuk FQS
Shooting nie plak untuk esaimen Foundation Quran Sunnah (FQS) kitorang. Serious laaa kalau kau jadi budak Comm, shooting shooting buat video nie memang takkan lari ah punya. Memang korang akan kena buat macam mana pun nanti. +_+

Kalau dulu ak shooting dekat wangsa walk, tapi kali nie kitorang shooting dekat Taman Layang-Layang plak. Kena interview orang bagai. ffuuhhh fuhhhh



2-12-2013 : Hafsah Appreciation Night
Then esoknya tu plak malam ak ada Hafsah Appreciation Night khas untuk MRC and BRC Mahallah Hafsah sahaja. Temanya Pink or Turquoise gitteww. Eventnya buat dekat Conference Room CAC. Best gakk ahh sebab just kena g makan jeee. haha

Gambar haruslah dengan kak ipar :3

3-12-2013 : Annual Grand Meeting Caring Club (AGM)

Malam selepasnya tu plak, ada AGM untuk Caring Club dekat experimental hall. Selaku tenure baru untuk Caring Club, maka pergilah ak ke sana. Nak jgak dengar report tenure lama2 yang bakal letak jawatan tu bentang apa. hihi


5-12-2014 : On Air and Annual Grand Dinner Sekretariat Rakan Muda
So, dis is my first time utk on air kat iium.fm. giler berdebar hoii. sepatutnya minggu sebelum nie lagi along mintak tolong ak utk on air dengan dia tapi tu sebab last minute gtaw memang tak lah ak nak terima. Dat's y ak proceed pada minggu depan tu plak which is on 5 December 2013. Yelaaa, at least ak ada la jgak masa nak prepared nak merapu apa nanti mas aon air tu. Dahla ak nie jenis yang kena fikir dulu nak cakap apa. Maklumlah dalam Bi. kalau dalam bahasa melayu, memang dah lama ak on and bedal sesuka hati. bhahahhaha


And and malam tu aku ada AGD under Sekretariat Rakan Muda. Ehemmm, pemilihan budak2 baru untk menerajui tenure 2014 nanti. heee, Alhamdulillah. Terpilih sebagai salah sorang daripadanya. wink wink. AGD nya simple je buat kat evoke cafe, tapi di booked dulu ah venue tu dengan evoke. Means malam tu hanya untuk kitorang sahaja. Makananya  pun sedap gakkk :p



10-12-2013 : CC4CC 13
Yeay, dis is our second time organize CC4CC niee. CC4CC nie adalah singkatan daripada Cryptic Crave for Charity Chase organize by Creept Production. Sebelum nie kitorang pernah buat jgak la CC4CC nie pada tahun 2012. and Alhamdulillah dapat sambutan yang menggalakkan dari orang ramai dan student2 uia.

Kalau dulu kitorang buat CC4CC'12 nie sebab nak kutip dana untuk budak2 penghidap HIV, tapi CC4CC'13 kali nie olak buat sebab nak kutip dana untuk salah sebuah rumah anak2 yatim non muslim kat KL nie. Memang banyak jgak la onak dan duri, but everything tersangatlah berbaloi. Untuk CC4CC'13 nie, ak jadi Head General Task. Tudiaaa, dah la ak nie bukannya jenis yang kreatif. Tapi hentam jelaaa. Nasib baik la ada Hasif, Ochan, Mimi, Amal and semua la yang sama2 tolong. hehe. 

Ari tu ada nak dekat 10 play theatre jgak la rasanyaa. Ada play dari production theatre house kat uia nie. and ada jgak production house dari luar. Serious la best malam tu. Yelaaa, menonton sambil mendermaa. Kiranya secara tak langsung kita dah tolong tanpa sedar. Memang full house laa main audi ari tu atas dan bawahhh. aaaa, happy kot sebab segala penat lelah berbaloi. :)


13-12-2013: AGD Caring Club and BBQ Mega Usrah Musical
aaaa, malam nie dua event serentak. Memang laa aku dah biasa event2 clash macam nie tapi kalau boleh ak nie tak nak lah miss deduaa. sebab dedua penting bagi ak. sob sob. Tapi apekan daya, memang ak malam tu berulang alih ah pergi Evoke utk AGD caring, and dekat tempat BBQ. Nasib baik la cuma atas bawah jaa. haha

Well, basically AGD Caring Club nie adalah first task utk kitorang as tenure baru. Padehal ak nie menyemak je dengan komiti2 AGD nie dari mula2, tapi entah kenapa last2 jadi macam ak plak yang suh orang tu buat nie, buat itu. bhahahhaha. bukan sesaja suruh okayy, tapi suruha da sebab, and of course la ak baut sekali :p

Ya ampunnn, banyak giler dugaan nak merealisasikan AGD nie. serius aahhh. but after all we can make it. Owsem lagi kot sebab dapat pujian dari semua orang. giler kau tak bangga. haha. Memang la buat kat evoke je dengan tema pakaian tradisional, but the way you decorate the place utk buatnya lagi special tu sangatlaaah penting. Tempat yang biasa2 pun boleh jadi luar biasa :3



AGD Caring Club

And and macam yang aku cakap kat atas tu yang dalam masa yang sama aku ada BBQ dengan budak2 Mega Usrah Musical kan kat bawah tu. haaa, tu ah, dalam masa yang sama ak sekejap2 hilang pergi ke BBQ tu. Serius ah dapat makan kek yang Ain buat. sedap gilerrr. +_+ . 


Dapat la jgak aku makan daging2 yang diorang bakar tu, Perghhh, dahla makan nak dekat pukul 1 pagi. Memang ak makan tak hingat dunia pun. hehe, time tu ada empat lima orang je budak2 usrah nie. sebab yang lain dah balik awal dah. so tak malu ah nak melantak. kah kah kah

20-12-2013 : AGD Counseling Services Centre (CSC)
Tudiaaa berderet makan2 hoii. haha. k, yang nie last AGD dah under Counseling Services Centre UIA. AGD nya buat dekat Restoran apa entah dekat Kkb tu. Restoran jenis stemboat jgak laaa. haha best best tomyam nyaa. cuma x banyak pilihan daging and seafood jelaaa. 

Agd nie campur dengan support group under CSC yang lain. so ramai jgak ahh. Advisor support group yang lain semua datang, tapi advisor kitorang which is Madam Dina tak datang sebab Madam ada majlis kat kampunyanyaa. sob sob. And and malam tu dapat la jgak hadiaaaahhh dua ketul. haha


21-12-2013 : Steamboat with Geng2 Usrah Musical :p
Yaaa, ak tahu memang berderet tiap2 malam ak punya kerja makaaannn je. hihi. Tapi serious ah best giler kotttt. sapa yang tak suka makan hoiii. hihi. Steamboat nie buat kat uia je, kat kedai eskreem. kitorang buat sendiri supnyaaaa. just beli benda2 yang kitorang nak makan kat giant, pastu masak ah sendiri. bapak best giler sebab boleh melantak banyak2 :p



So, basically nie la sedikit sebanyak ak kat uia nie macam mana. Haaa, jangan dok tanya ak pulak bila masa study ke hapa. yang tu pepandai sendiri la nak buat bila kau dah involve macam2. Bergantung pada diri sendiri laa nak adjust masa macam mana. Tapi setakat nie Alhamdulillah. Tak pernah laaa lagi ak tergelincir dalam study +_+


Ya, ak tahu cerita nie dah basi. Tapi memang tak lah ak nak kesah kan. Janji ak dah update blog ak. bhahhahaha. Tu baru cerita sehingga December 2013 and belum masuk lagi cerita January 2014 tu macam mana, Yang tu nanti ak buat entry baru ceritaaaaa and memang akan panjang dengan entry nie. kah kah kah


p/s: Aku bahagia dengan hidup ak. Mohon jangan mengecam. 

Saturday, 19 April 2014

3
Komen

#56 : Weak Point

Assalamualaikum dan selamat pagi.


Sekuat mana pun seseorang itu, 
dia masih ada weak point dia sendiri. 
Sekali orang sentuh,
habes semua terbongkar. 

Laju ianya mengalir tanpa dapat ditahan.
sebab?
mungkin dah terlalu lama dia menahan. 
lalu sampai satu saat dia pun sudah rapuh.

Ironinya, 
orang yang seringkali kita nampak riang, nampak kuat dihadapan
rupanya sedang rapuh didalam. 
Hanya menanti masa untuk berundur mencari kekuatan
Mencari balik di mana silapnya dia
sehingga tidak menjadi seperti yang diharapkan sejak dari mula.


p/s: My silence is just another word for my pain. 

Saturday, 15 March 2014

0
Komen

#55 : Pejamkan Matamu

Assalamualaikum dan selamat petang.



Saat ak terasa penat dan kecewa, ak cuba pejam mata. Tanpa dapat dikawal terasa air hangat di tubir mata. Hangat sebab berperang dengan perasaan yang bermacam macam. Perasaan kecewa dan jeles yang banyak menguasai fikiran. Mungkin orang ingat ak bodoh sebab jeles, tapi jeles ak ada sebabnya. :'(


Kalaulah kalian faham apa yang ak rasakan saat ini. Tapi ak yakin perkataan kalau itu tidak akan muncul kalau kita sama-sama faham keadaan sekarang. Ak dah penat untuk mencuba, penat untuk sentiasa beralah, penat untuk sentiasa memberi peluang dan jugak penat untuk menjelaskan pada orang sekeliling. 


Sungguh ak jeles. Betul, ak tak tipu. Ak jeles pada teamwork yang diorang semua ada. Ak jeles dengan setiap komitmen yang diorang berikan. Ak jeles pada setiap gelak tawa diorang setiap kali meeting. Ak jeles pada setiap perbincangan diorang. Ak jeles, jeles sebab ak tak dapat rasa apa yang ak nak bila bersama dengan kalian. Mungkin sebab expectations ak terhadap kalian terlalu tinggi sebelum ini, lalu bila kalian tak mampu memenuhi apa yang ak expect, ak yang akhirnya kecewa. Padan muka kau Ana. 


P/s: Keputusan sudah dibuat. Harapnya ini adalah keputusan yang terbaik. *senyum*

Tuesday, 25 February 2014

0
Komen

#54 : Tiuppp tiuup habukkk

Assalamualaikum dan selamat petang.




Eheeeemm, k, dah berhabuk rupanya blog ak niee. Dah masuk Februari 2014 dah pun and this is my first entry utk tahun niee. Angan angan nak hupdate after abes sem lepas berkubur begitu saja wehh. Nie dah masuk sem baru dah pun and dah sebulan weh belajar. K, *sedut nafas*


Ak dah tak tahu nak tulis apa dah bila dah lama giler x hupdate blog nie. Nasib baik passwordnya ingat lagi. Tu pom ingat ingat lupaaa daah. Seee, nampak tak penangannya macam mana bila dah lama x hupdate. -_-. *Mohon bersabar*


Bukan sengaja tak nak hupdate, tapi macam biasa laaaa masa yang tidak mengizinkan. Ecewaahhh., banyak benda penting lain yang menanti untuk disettlekan. That`s why blog nie dibiarkan berhabuk macam nie sekali. Hari nie je tetiba rasa macam ada ruang sedikit utk bernafasss tu yang menaip entry di petang hari yang nak masuk maghrib nie haaa. Nampak tak betapa ak nie nak sangat menaip :p


Sem baru, tugas baru, amanah baru, yang mana dah berkuatkuasa masa cuti sem ari tu. Tu pasal rasa macam dah x jejak tanah nak berpijaaakkk sampai tak sempat nak ada masa untuk diri sendiri. Apa pun, ak bersyukur sebab life ak yang macam niee. Sebab ak tahu masa ak tak terbuang begitu saja. Maybe orang nampak ak giler program sebab asyik meeting je memanjang but its okay. Biarkan mereka berkata-kata. *gulp*


Banyak sebenarnya yang ak nak hupdate, nak menaip kat entry nie. Nak cerita pasal program2 ak masa sem lepass. Banyak sangat nak ceritaaaa. InsyaALLAH hujung minggu nie kalau ak boleh bernafasss. heee, x sabar weh nak menaip panjang2 macam dulu duluuuuu. Stay tuned okay :p


p/s: Kata-kata tu ak telan sampai sekarang. Baru ak tahu rupa2 nya kalian masih belum memahami. 


Copyright @ Segala yang berada di blog ini adalah hak milik Ana Shuwaa. Terima kasih