Sunday, 25 August 2013

0
Komen

# 51 : Walimah Fatin Aliyyah & Amar

Assalamualaikum dan selamat tengah hari.

Ehem ehem, first time nak bercerita pasal walimah dalam blog nie. Maklumlah walimah kawan kawan yang lain sebelum nie langsung TAK DAPAT PERGI sebab ketiadaan di kelantan. sedih taw rasa bila tak dapat pergi walimah kawan kawan yang menjemput. Hanya mampu menatap gambar je yg muncul dekat Fb. *kesat-kesat hingus*. Haruslah kan rasa sedih. kawan dah menjemput tapi kita pulak yang tak dapat pergi. Nanti kalau kita tak pergi walimah orang suka suka, nanti walimah kita sapa pulak yang nak datang kan kalau bukan kawan2 kita utk meraikan bersama. kalau nak kata family dengan sedara mara yang lain ada, itu hal lain. Nie kita bercerita pasal kawan-kawan. Okayy o.O


Tipulaa kan kalau setiap kali dapat jemputan walimah tak rasa eksaited. Rasa eksaited tu tak dapat digambarkan dengan kata kata. Dalam hati berkata " Alhamdulillah, akhirnya kawan aku dah sampai serunya". Cuma rasa eksaited ak kadang2 disembunyikan oleh rupa yang tak berperasaan. Kononnya cool giler ah bila kawan kawan nak kawen. Tapi hakikatnya dalam hati tersenyum eksaited melompat bahagia buat si teman. Sapa yang tak gembira bila kawan kawan nak membina masjid, membina Baitul Muslim. Haruslah kita tumpang gembira sekali. heee :)


So, semalam buat pertama kalinya ak pergi walimah. Dan walimah ini adalah walimah Kak Fatin & Amar. Well, kakak merupakan first batch kitorang yang kawen. I mean first batch nie adalah antara kawan2 kitorang lah ye. Tahniah diucapkan buat kak fatin dengan Amar. Kita tumpang gembira untuk akak. hehe, nak gembira utk diri sendiri lambat lagi la serunya. wakakakaaka


Bila tengok akak semalam, nampak la seri pengantin tu. Walau penat sekalipun, seri tu tetap terpancar dekat muka. Mesti bahagia kan jadi seorang isteri kepada orang yang kita sayang +_+ . Alhamdulillah, sudah sempurna separuh daripada agama kalian. Barakallulakuma ^^


And and semalam pergi walimah dekat shah alam dengan Amal and Najwa and bertemu dengan sya dekat sana. Dah lama kot tak keluar uia. Nampak tak betapa baiknya ak bila dok uia neh. Mana ada hati nak g jalan-jalan. kalau nak g jalan-jalan pun, hanya mampu di pendam dalam hati #Eh. So semalam setelah sekian lama akhirnya keluar jgak dari sarang. Semngat berkobar kobar gitteewww nak g walimah. Tapi untuk tengok akad nikah tu tak sempat lah since kitorang gerak dalam 12.15 tengah hari, memandangkan akad nikah tu start 10.30 pagi. hahaha


with Putih Solehah :D


Putih Solehah and Oki Setiana Dewi #Eh :p


awek awek solehah uia. #eh.
InsyaALLAH, Ameeen :)


Credit to Naim :)


With pengantin ^^


nampak tak betapa semangatnya ak di situ =.=


ambik seri pengantin #Eh :D







saya malu *Pheewwww*

And among His Signs is this, 
that He created for you mates from among yourselves,
 that ye may dwell in tranquillity with them, 
and He has put love and mercy between your (hearts)
verily in that are Signs for those who reflect.



And alhamdulillah, selamat sampai ke UIA semalam. Penat tapi berbaloi. Thanks akak sebab jemput kitorang datang and siap hantar kitorang lagi ke KTM semalam. Pergh,, bangga bila dapat service istimewa dari pengantin. hihi. 

p/s : The prophet S.A.W said : " Marriage is the best solution for those in love." - Ibn Majah


No comments :

Post a Comment

Copyright @ Segala yang berada di blog ini adalah hak milik Ana Shuwaa. Terima kasih