Wednesday, 10 July 2013

0
Komen

#45 : Happy Ramadhan :3

Assalamualaikum dan selamat petang.


Sedar tak sedar, akhirnya dah masuk juga 1 ramadhan ari nie. Tinggal tak sampai satu jam lagi kot masa nak berbuka. Rezeki ari nie bila dapat seberkas kurma dari tempat nursery. Mak budak2 yang kasik kat kitorang sorang satu. Alhamdulillah. :)


Selamat Berpuasa ^_^

Mcam-macam gelagat yang boleh tengok dalam fb and twitter dok wish and bagi nasihat pasal ramadhan. Alhamdulillah, sedikit sebanyak dapat jugak tahu benda benda yang ak x pernah tahu selama nie. Macam biasalar, ramadhan kali nie masih lagi di perantauan, dan masih lagi menyambutnya seorang diri, tidak berdua malah bertiga. Ecewaahh, ayat tak boleh nak kontrobesi lagi ke Ana hoii. =,=


Bila dah namanya sorang sorang, memang tak pernah nah kisah langsung la pasal juadah utk berbuka atau sahur bagai. Apa yang ada kita makan. Tambah tambah bila sem nie UIA tak de bukak bazar langsung macam puasa tahun lepas. Kalau ada, boleh lar usha usha kan sedikit juadah utk berbuka. Tapi kali nie gigit jari sajalah :3


Apa pun ramadhan kali nie aku dah buat sedikit perancangan. Moga moga perancangan ak berjalan lancarlah hendaknya. And beribu tahniah utk diri aku sebab dah book tiket utk balik ke kelantan pada 1/8/2013 and datang balik uia pada 11/8/2013. Alhamdulillah, 10 hari masa akan diperuntukkan bersama dengan family semanfaatnya. Tak sabar nak tolong mak jahit baju sebab nanti akan dapat upah. :3


Rutin harian masa ramadhan kali nie pun akan diteruskan macam biasa jugak ah kan. Time x de kelas kita pergi nursery macam biasa. Dari pagi hingga 5.30 petang. Kalau orang bujang macam ak neh balik pukul berapa pun tak kisah kot. Yelaa, bukan nak kena masak bagai untuk orang pun. Untuk diri sendiri pun belum tentu ak nak mencari. wakakaka ~





Antara gambar yang sempat di snap time dok main ngan baby baby semua. Acah acah jadi ibu yang penyayang dulu hoii. Barulah tak kekok nanti kalau bebetul jadi ibu nanti kan #Eh xDD

P/s : You see things, and you keep quiet about them, and you understand. That what we called as "OBSERVE".

No comments :

Post a Comment

Copyright @ Segala yang berada di blog ini adalah hak milik Ana Shuwaa. Terima kasih