Sunday, 28 July 2013

0
Komen

#47 : Iftar with less fortunate children ^_^

Assalamualaikum and selamat petang.

Ehem, hari nie nak hupdate pasal cerita dua hari lepas. Ekekekke, ak nie memang suka hupdate cerita lambat lambat. Maklumlah kena berperang dengan perangai malas dulu weeh. Tu pasal yang sampai dua, tiga hari and then sampai seminggu untuk ak ambek masa nak hupdate. Wakakkaka. Tapi ada ak kesah ? ak rasa nak hupdate, ak hupdate ah. Ak tak nak, ak tak hupdate ah. Tapi biasanya kalau pasal program rajin jgak ah ak nak hupdate. Yelaa, orang kata kenangan kot. Nanti lepas kau grad ke and then kerja ke nanti, boleh lah belek belek entry lama-lama. Barulah nanti kau akan rasa bangga “owh, benda benda nie ke yang ak terlibat masa kat UIA dulu. Alhamdulillah, ada jgak faedahnya” . Iye dok ? :D


Okay, berbalik pada tajuk sebenar entry ak neh, nak cerita la yang dua hari lepas bersamaan dengan Nuzul Quran yang jatuh pada hari jumaat, kitorang budak budak Mahallah Hafsha telah buat program dekat Rumah Nur Salam Chow Kit iaitu Iftar bersama dengan diorang. Ianya adalah bawah bureau da`wah and tarbiah mahallah hafshah punya program. Masa diorang post kat group pasal Iftar nie, ak dah gembira kemain. Yelaa, teringin jgak la nak join program sebegini. Nak harapkan diri sendiri yang buat, memang tak lah kan. So, bila ada peluang mcm tu, kita join jelaa. Alhamdulillah lah ari tu, ak free. Maklumlah bila nursery pom cuti. lagi syok. 


Kitorang bukan pergi dengan tangan kosong je kat sana tapi kitorang ada masak sendiri bubur kacang hijau and agar-agar untuk bawak pergi sana.*Cehh, gaya ak cakap macam ak join je masak masak dengan diorang pagi tu. Terlupa weh. haha*. Ada jgak lah nasi ayam untuk buka puasa ari tu. Mahallah tempah dengan cafe Hafsha lah kot. Tengok tengok dah ready dah ari tu. Best wooo. hihi. Mahallah2 and department lain ada jgak la yang bagi sumbangan berupa duit, barang2 kering untuk disumbangkan dekat Rumah Nur Salam tu. Banyak jgak la yang kitorang bawak ari tu. Alhamdulillah, rezeki diorang di bulan puasa neh :)


Adelar dalam pukul 3.40 petang kitorang bertolak pergi dengan bas ari tu. Tapi nak dekat pukul 6 petang jugak lah kitorang sampai. Sebabnya driver bas salah jalan woah. Dahla jammed ari tu. Memang ambik masa jgak la untuk patah balik ke jalan yang betul. wakakakaka. Dah sampai, terus kitorang punggah punggah barang bawak ke atas. Dah la barang barang banyak dan berat, kena pulak bawak sampai ke tingkat 3 since Rumah Nur Salam tu adalah rumah kedaii. Ak boleh rasa sampai ke hari nie tangan ak lenguh weh, rasa berat je. Tangan sensitipp macam nie laaa. haiyoo, manja punya tangan -___-


Ak boleh cakap kebanyakan yang pergi program ari tu adalah budak budak Cakna Siswa weh. haha. adik beradik angkat ak semua pergi. Berkumpul lagi ah kitorang. Tapi sayang mak and ayah angkat pulak yang x de. *tetiba. kalau tak, dah cukup lengkap ah keluarga angkat ari tu ~ haha. Tapi macam biasa ah, kak ipar ngan ak neh memang takkan dapat dipisahkan. mana ada aktiviti mahallah, kat situ lah kitorang akan bersama. yelaa, kata ipar. haruslah sentiasa bersama. haha *mohon jangan ketuk ak kak ipar :D*


Okayy, dah membebel Ana. Nah, mohon layan gambar gambar yang banyak dengan muka ak. Yelaa, blog ak, haruslah banyak gambar ak. Nak upload dalam fb , nanti orang menyampah pulakkk. sikit sikit bolehla. muahahhaha #Evillaugh




Nasi ayam sedaappp :D


My adik beradik angkat cakna siswa. sorang je x de dalam gambar :)


with kak ipar. haha ^^


sempat lagi posing kat tangga =,=


sesi memunggah barang ke tingkat 3 =.=


hai, ;)


with Penghuni Rumah Nur Salam :)





khusyuk mendengar arahan dari kak qila


group time ~


food on the day ^^


akak yang tinggi 150cm je =='


again with my kak iparr ~ haha


okayy, fall in love dengan mural #melting =,=
simple but nice (o_o)


Alhamdulillah, feeling great. Sempat jugak bagi duit raya kat budak budak semua. And kitorang jugak tak terlepas utk dapat duit raya. tetiba rasa mcm jadi budak kecik balik bila dapat duit raya. #Eh. Lagi gambar program ari tu boleh tengok dekat sini  ^_^


p/s : Ya. Memang hati ak nie daun kering. Kena lah apa pom still maintain kering lagi. Tapi kalau dah banyak kali kena, daun kering nie pom reti rabak jgak, reti terbakar. Tak selamanya daun kering neh kekal jadi daun kering yang tak ada hati perasaan. If you know what I mean.

No comments :

Post a Comment

Copyright @ Segala yang berada di blog ini adalah hak milik Ana Shuwaa. Terima kasih