Thursday, 25 July 2013

2
Komen

#46

Assalamualaikum dan selamat petang

Ehem, cuba menggagahkan diri menaip entry di petang yang sepoi sepoi bahasa neh sambil menunggu waktu berbuka. Maklumlah masa free weh skrang neh. Kelas dah abes dah utk ari nie and ditakdirkan pulak tak de langsung meeting and any additional works yang lain, sapa tak suka. Ye dok ? 


Alhamdulillah, masuk ari nie dah 16 hari kita semua berpuasa dan sedar tak sedar rupa-rupanya tinggal seminggu lagi untuk ak cuti raya weh. Esaimen and presentation semua dari minggu lepas dah settle .G kelas minggu neh pom setakat goyang kaki dengar orang present je kot. Maklumlah bila turn kita dah lama lepas. haha. Best giler seminggu neh tanpa perlu risaukan esaimen and presentation :3


And I can say program ak utk sem nie pun InsyaALLAH officially akan last esok. Well, we will have an Iftar with less fortunate children (street children) at Chowkit dari pukul 3.30 petang - 9.00 malam dekat Rumah Nur Salam Chowkit under Mahallah. Sangat tak rugi untuk melibatkan diri dengan program program sebegini. Membuatkan kita bersyukur dengan apa yang kita miliki, yang mana jauh lagi baik berbanding dengan mereka mereka yang tidak bernasib baik macam kita. And kalau ada meeting pun lepas nie, InsyaALLAH meeting utk program program yang akan berlangsung next sem :)


Teringin berada bawah titisan hujan :)

Oh ya, tiket raya ak dah book dah. InsyaALLAH 1/8 nie ak akan mencemar duli balik ke rumah. Adelar dalam sepuluh ari jugak ah ak dok kat rumah. Tapi 11/8 nie ak dah nak kena datang dah uia. Maklumlah bila exam lepas raya kan. Terima jelaa hakikat yang kau sempat raya kat rumah 3 hari je weh. Aku ulang TIGA HARI ! =.=. Tapi utk orang macam ak yang jenis bukan kaki merewang gi jalan jalan sangat tidak menjadi masalah. Sentiasa okayyyy. :D


Dan rasanya next week bakal menerima gaji yang pertama sebagai baby sitter. Betapa tidak sabarnya untuk merasa duit dari penat lelah sendiri. Keep calm Ana. Ingat apa tujuan kau kerja. Ingat Ana. Jangan sesekali gunakan duit tu. Dapat gaji make sure masukkan ke dalam akaun terus. Simpan kemas kemas dalam bank. Kalau boleh sembunyikan kad bank tu, sembunyikanlah untuk kemaslahatan pada masa depan. Tak sabar nak tunggu next weeekkkkkk ~ wink wink ^^


budak keseorangan ari neh :p


p/s: Selagi ak masih menjaga apa yang patut, yang masih bersempadan dalam hidup, InsyaALLAH, All is well :)

p/s : Oh ya, minggu nie mimpi ular. Banyak pulak tu. Dah la warna warni bagai. heee


2 comments :

  1. budak 'forever alone?'
    pelik ayatnya?

    ReplyDelete
  2. forever alone sebab salu sorang2 kalau x de kawan.
    tapi x pe. DIA kan ada :)

    ReplyDelete

Copyright @ Segala yang berada di blog ini adalah hak milik Ana Shuwaa. Terima kasih