Wednesday, 13 March 2013

0
Komen

#41 : Rehlah Amal

Assalamualaikum dan selamat petang.

Ehem , entry ditaip ketika menunggu kelas seterusnya pukul 5 kejap lagi. Saja nak ambik masa neh untuk bercerita pasal program yang ak ikut hari Ahad lepas. Yelaa, kalau bukan menaip di masa yg terluang mcm neh memang dah x de lah kan ari lain utk ak bercerita. last2 cerita pom terkubur mcm tu je. wuuwuwuw


Berbalik kepada tajuk entry ak, ari ahad ari tu ak telah mengikuti program AMAL UIAM GOMBAK yang ada kat uia neh. AMAL nie adalah gabungan pelajar2 Maahad Muhammadi Perempuan & Lelaki Kota Bharu serta Maahad Muhammadi Perempuan Pasir Pekan (MP3). So, kitorang berreunionlah ari tu seharian ~ hihi


Mula-mula tu malas jgak ak nk join kan rehlah nie. Tetapi memandangkan Ainul dan Huda pom ikut sama rehlah nie, so ak pom on jelaah diri utk pergi program ari tu . Serius weh bila ak jumpa dgn diorang2 semua pagi tu , dalam hati ak terdetik " Laa, Maahad ke rupanya sis neh. " hihi. Tang brother pom sama. " Laaa, brother nie Maahad ke dulu" . heee, Tak sangka kot. Yelaa diorang lain kot kat luar. Dan ak pom yakin diorang pom sama mcm ak jgak kot bila first time jumpa. Mesti diorang tak sangka yg ak neh budak Maahad. haha


Untuk rehlah ari tu, kiorang buat kat FRIM. Tak lah jauh sgt dr Uia neh. Berjunggle trekking kot kitorang ari tu utk menuju ke titian gantung. Serius best weh. Pemergian ak ke FRIM pom senyap2 je. Maksudnya ak x cakap pom kat kawan2 ak yang ak g masuk hutan. Alih2 tengok gambar yg ak upload dok dlm hutan. tertanya2 kot diorang. Jahat kan ak. +_+


Kitorang berkumpul kat tannga besar dalam pukul 8 pagi. Geraknya dalam pukul berapa entah pagi tu. Lupa lah plak. Kitorang pergi naek kereta je. Adelar dlm 5 buah kereta kot. =,=


dengan ain before bertolak 


with ainul. :)



sesi bertaaruf bersama2 sebelum beraktiviti :p


sebelum dipecahkan group =,=


group ak.
dalam 20 org jugak la satu group =,=




benda alah nie paling best. wink wink ^_^


teruja nak patah balikkkk lepas lalui titian gantung tu ~ haha


berehat sebentar. =,=


Budak2 Maahad yg datang berehlah ari tu ~

Overall, memang best kot aktiviti ari tu. Dah lama rasnaya ak x berjunggle trekking. Nasib baik x semput dalam hutan tu. heeee, biaselarr. Ana kan kuaaaatttt. aaaauuuuummmmm :p . Teringin giler nak g lagi kat sana. nak naik titian gantung bagai. Walaupun first time naik, rasa best woah. Kalau orang lain mesti dah gayat kan. heeee, kkrrriiiikkkk kkrriiikkkkk =.=


Dalam pukul 2.30 macam tu lah kitorang bertolak balik ke Uia. Heeee, walaupun penat jalan jauh tapi kepuasan ari tu x dapat digambarkan. owsem seyh. haha


p/s : Credit sesetengah gambar to Wanz Da Decado :)


No comments :

Post a Comment

Copyright @ Segala yang berada di blog ini adalah hak milik Ana Shuwaa. Terima kasih