Monday, 4 March 2013

0
Komen

#38 : Kita tak sama #2

Assalamualaikum dan selamat pagi.

Ehem. bout my previous post here, that is how I`m thinking. Agree or not, that is not my problem at all. We`re different dalam bagaimana kita berfikir. Aku fikir macam tu, kau macam nie. Minah tu macam tu, and mamat tu macam nie plak. Nanti kita akn jumpa bermacam2 jenis cara berfikir yang kita belum tentu tahu dia tu betul atau salah. Setiap orang ada caranya yg tersendiri kot.


I post the status after one of my friend text and told me her problem. I said to myself  "Ana, please give your best as a friends. She come to you and told her problem, then please appreciate it. Don`t choose to be silent like you always do". 


Aku belajar, belajar mcm mana nak dgr masalah orang dan ada untuk mereka cuma cara ak je yang lain. Cara yang menampakkan ak langsung tak kisah pasal org yg ada masalah. Sekalipun kau nampak ak muka tak ada hati dan perasaan, tak bermakna hati ak pom sama. Tak bermakna hati ak x alert dgn keadaan sekeliling ak. Yeah, its true when I said "To ask what is your problem first, its not totally me". Tapi itu x bermakna ak TAK TANYA langsung pasal masalah dia. May be it takes time for me to ask, but doesn` mean I don`t.


Knowing your mate having a concern but u choose to silent, what kind of friend will you be? If you neglect diplomacy, what kind of functioning will you be? 
I don`t know what are you trying to say actually. I just don`t get your point. =='. How come you ask me what kind of friend will you be ? Owh, heartless friends maybe. =.=


In the end you will only be a good listener, not more than that. A friend is not merely a listener, they are our protector, advisor, mentor, our siblings in religion, their scope in more than listener.
That is how you`re thinking. Your thinking is not defined how my friends thinking at all. When you said I just can be a good listener, how do you know about that ? Because I neglect diplomacy or what ?


If you choose seclusion, you must let go expression, but yet still posted this kind of status. If you understand your weakness you have the obligation to change, to accept is one thing  but to strive is another. What will be the good from listing your weakness if you not to change?
Apa masalahnya kalau ak post ? At least ak tahu dan sedar itu adalah cara ak. Kelemahan ak, ak terima. Untuk berubah, ak dah cuba. Cuba baiki kelemahan ak yang dalam sedar atau tak, orang x perasan pom benda tu. Bandingkan Ana yang dulu dengan Ana yang sekarang. *Kalaulah tahu mcm mana ak yang dulu. =='



or presumably hoping others will understand your weakness but you never have the intention to accept others weakness, simple weakness which they hope you will concern by asking them what is their concern, from starting ever since you were born in this society, then you choose to live in it and then die, with hope that society will bury you, the you are obliged to the favour of society.
Haaa, nie lagu satu yg ak tak faham apakah yg cuba disampaikan. Serius point nie ak x dapat tangkap ==', What can I say, how do you know I never have the intention to accept others weakness ?? how do you know ?? 


I can sense egoism and pride.
Its not bout egoism and pride. Tapi kalau bg pendapat kau mungkin lah kot yang ak nie mcm tu. But for me, I just want to give them time. Masa utk diorang bercerita pasal masalah diorang. Bila dia dah sedia utk bercerita pasal masalah dia, then I will listen. That is my method. Dan cara ak mungkin tak kena pada kau. Sebab kita tak sama. TAK SAMA.


Believe will hurt my friends when they read about my status.
Ya. ak tahu mungkin YA untuk sesetengah orang dan mungkin TIDAK utk orang lain lagi. Ak bukan hanya ada sorang dua kawan tapi ramai. Nak jaga hati perasaan semua orang tak mampu kot. Kalau diorang nak terasa if ak tulis mcm tu, itu bukan salah ak.*stillegolakaunieana it just my opinions and thoughts. Kalau tak boleh terima dan setuju bagaimana ak berfikir, terserah lah.



If it is your advice, I can accept. Thanks for commenting and give your opinion. :)


No comments :

Post a Comment

Copyright @ Segala yang berada di blog ini adalah hak milik Ana Shuwaa. Terima kasih