Wednesday, 6 March 2013

0
Komen

#39 : Brc Mc Lead 2013

Assalamualaikum dan selamat malam.

Ehem ,menaip entry dikala sedang menuggu seseorang dekat hs cafe. Ecewaahh, bab kata pujangga Masa itu emas. Jangan dibazirkan dengan sia-sia. That is why ak ambik kesempatan untuk menaip entry lelaju neh. hihi


Nie haaaa nak cerita yang ari ahad hari tu bersamaan 3 Mac 2013, ak ada MC Lead anjuran MRC. well, jangan terkejut bila ak dengan rasminya dah di appoint sebagai BRC utk block. Padehal dah satu sem dah ak jadi BRC neh. Tapi baru beberapa hari lepas di appoint dgn rasminya., ecewahh, bangga sat =.= Well, untuk korang yang tak tahu neh BRC tu apa, its stand for Block Representative Committee. Tugas BRC nie adalah untuk membantu para MRC which is Mahallah Representative Commitee dekat Mahallah Hafsha neh. =,=


 Dan utk BRC neh, position ak sendiri. haha, konpem korang semua akan terkejut apa position yang ak pegang kan. ak sendiri pom macam  x percaya je dgn kebolehan ak. Boleh ke ak carry on tugas tu. Lain yang ak mintak jadi, lain yang ak dapat. Tak redha jugak la dulu-dulu. Tapi sekarang dah boleh terima la position tu sikit-sikit. Dah orang percayakan kita, takkan lah ak nak TIDAK pulak kan. Dah tu je diorang kata position yang sesuai untuk ak. huwaaaa. Terimalah Ana, terimalah ~ wuwuuwuuwu


heee, actually bukan sesaja je ak nak jadi BRC neh. Aim ak sebenarnya adalah untuk jadi MRC. tapi untuk permulaan dulu biarlah ak belajar daripada bawah dulu. Well, start dgn BRC dulu boleh 2 or 3 sem, then mintak la jadi MRC pulak lepas neh. Tak rugi pom kita bermula daripada bawah. Masih banyak lagi benda yang ak perlu belajar dan belajar. Kutip selagi boleh. Ana boleh ^.^


Dan untuk MC Lead ari tu kitorang dideahkan dgn beberapa perkara. Keseluruhannya macam mana kita nak jadi leader la. Well, utk first time ak jadi Leader utk group ak. HAHA, maen hentam je apa yang ak cakap ari tu. Dah la lupa nak perkenalkan ahli kumpulan ak masa mula-mula tu. Sengal lah ana. Bila budak dapat mic macam nie lah jadi nya. Habes lupa semua benda. muahahhaha xD


After lepas segala sesi bagai, kitoranga ada Explorace. Alah, area kawasan mahallah dan FSC je. Tapi giler kejam diorang bila letak check point yang jauh-jauh. Check point pertama kitorang dekat tasik bawah jambatan Hafsha tu. Check point kedua pulak dekat Mahallah Office. Memang lah kan suka kitorang berkejar ke sana ke mari. letih woaaah bila lama x buat exercise ~ hihi. 


Siap kena buat pantun bagai. Memang hentam lah wei kitorang ari tu. Yang fikir dalam kepala asalkan diterima je. Pembayang dah ke laut kot kitorang mengarut. Memang kalau budak2 pantun yng dengar kitorang buat pantun ari tu mau mengamuk diorang sebab merosakkan pantun. haha, redha jelaaaa :p


with amalina.
dia pom BRC jugak. wink wink ^.^


dengar briefing =.=


kumpulan kitorang.
oh yeah *tepuk-tepuk tangan :p


explorace woah.
penat +_+


dapat no kedua TERAKKHIR woah. muahahhah xD

Dan dan dan dan dan sila jangan terkejut dengan gambar di bawah ini. haha -->>

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-


-

-




Krriikkkk kkrriikkkk. Sila jangan terkejut okayy. haha. ak rasa mcm x layak woah. tapi nak buat mcm mana  dah dapat position tu. wakakkaka. Terima dengan hati yang terbuka lah. Mungkin dgn position neh pom secara tak langsungb boleh buat ak berubah jugak sikit demi sedikit. Jangan ingat budak D & T neh semua nya x perlukan perubahan lagi. Diorang pom bukannya perfect sgt pom. Biaselar manusia. haha


Dan position ak bukan setakat tu je. Banyak lagi yang ak pegang dalam club lain. Semoga ak dapat menjalankan amanah yang diberikan dengan sebaiknya. InsyaALLAH, ana boleh ^_^


p/s : Teringin nak maen bara2 lagi. haha *kkrriikkk krriikkkkk

No comments :

Post a Comment

Copyright @ Segala yang berada di blog ini adalah hak milik Ana Shuwaa. Terima kasih