Sunday, 17 February 2013

0
Komen

#35 : Mission completed :Corporate Social Responsibility 1

Assalamualaikum dan selamat pagi

ehem. ari nie baru berkesempatan nak buat entry yang dua minggu lepas which is event yg telah berlaku pada 2 Februari 2013. Ya. ak tahu agak lama ak mengambil masa utk hupdate pasal benda tu. Biaselar, banyak benda lain lagi yang ak kena uruskan. Tu yang x de masa nak buat terus lepas abes program. hihi


Meh sini nak cerita event 2hb ari tu. heee, before masuk sem ari tu kitorang budak2 peers ada program yang kena buat dekat Rumah Anak Yatim. Dan rumah yang menjadi pilihan adalah Rumah Bakti Dato` Harun (RBDH) yang dekat Ampang tu. Orang lain tak masuk lagi uia, tapi kitorang 31 hb tu dah kena ada dah kat uia utk induction program bagai. Tapi ak dgn amalina datang awal lah sikit drpada diorang2 neh semua. adelar dlm 3 hari awal sikit sebab ada benda lagi yang kitorang kena uruskan. Dah la kitorang yg balik lambat rumah. terbaep ah. Ak uruskan pasal CSR, and Amalina pasal graduation night kitorang. Biaselar bila sama-sama jadi PM. Muahahhaha xD


Program yang namanya Corporate Social Responslity 1 (CSR1) itu adalah program terakhir kitorang budak2 peers yang kena jalankan. Dan utk program tu, ak adalah Program Manager nya (PM). Ehem, mesti ramai yg x percaya kan. haha. Tapi itulah kenyataannya yang kena terima. Panjang kisahnya nak cerita mcm mana ak boleh jadi PM neh. Yang tu kena buat entry baru. haha *perasan giler :p


Sepanjang merancang utk program neh, banyak jugak kisah suka dan duka yang terjadi. ecewahhh, tetiba jadi kenangan. haha. yelaa, kitorang ambik masa lebih drpada 5 bulan kot utk realisasikan program neh. Baru ak tahu rupanya susah nak buat program. hihi. Tapi Alhamdulillah, semuanya berjalan dgn lancar. Berbaloi la dgn masa yg ak spend utk merealisasikan program neh dgn ada meeting sana, meeting sini, program sana, program sini. Satu kepuasan yg x dapat digambarkan bila semuanya berjalan dgn lancar okayy. haha ^_______^


Sehari sebelum program, kitorang ada induction utk faci. Semua tu Head Module (Amal) and Head Facilitator (Aizan) yang handle. Yelaa untuk memastikan program esok berjalan dgn lancar. Selain itu ada jugakla briefing pasal voice out consultation by Syahid. Utk induction tu, Adviosr Peers, Madam Dina pom ada turun sekali tengok kitorang. Adelar dalam 3 jam induction tu ~ 


button badge design by me.
request  utk design sendiri dalam meeting ari tu ~ 

Tentative and organising commiitee :)

breakfast di tangga besar sebelum naik bas :D

Dewan RBDH.
Sesi memunggah kerusi keluar dewan



Sesi taaruf dgn para fasi :)

DGA 1 :Mass activities and group formation



DGA 2 : Ice Breaking ^_^



presentation time  ~




Kusyuk semua dgr presentation para peserta :)

DGA 3: Pelukis buta 

DGA 4: Menara Impian

semangat giler diorang ^.^

tadaaaaa,,
himpunan menara yg dicpta =,=

PM with Head Module :D

DGA 5: Magix Box

Voice out consultation pasal kerjaya xD

gigih mengarang ayat utk berucap nanti :p

bukan maen mengarang ayat.
last2 maen hentam je cakap. adelar dlm 5 minit je :D

Ucapan drpada Pengurus Rumah Bakti

Hadiah time ~ lallalalalal

Kenangan bersama ^____^

Ikhlas daripada Kitorang ^.^

Overall, program ari tu berjalan dgn lancar walaupun ada masa yang kitorang terdrag sikit. Normal lah tu kalau program terdrag. hihi. Memang enjoy la bersama dgn diorang semua ari tu. Alhamdulillah dapat feedback yang positif daripada diorang. Terasa penat lelah selama nie berbayar kor after selesai program dgn diorang. Terasa mcm segala beban yang ada kat bahu ari tu hilang mcm tu saja. Seriously, sangat gembira dan puas hati. ^___^


Nie adalah first time program yang ak jadi PM. Mungkin sepanjang progress program neh ada lah terslack kat mana2. biaselar bila kita baru nak belajar. Tup tup terus jadi PM nya. Memang kalau nak yang terbaik terus dr ak takkan bolehnya. So, ak hanya buat apa yang ak termampu. =,=


Thanks pada Head Bureau of Welfare (Hb) sebab bagi peluang kat ak utk jadi PM. Paper work yang kita  langsung tak harap akan di approve oleh madam akhirnya dapat jugak kita laksanakan dgn jayanya. Sangat tak disangka. Hb yang banyak bagi nasihat bila ak dah nak give up dan x mampu nak hadam semua benda. Maklumlah ak orang yang baru nak bertatih dalam program2 macam nie perlukan pembimbing ~ ecewahahaha xD .Terima kasih :) *aku harap lepas neh bila nampak kau ak x nampak pasal kerja dah =,=


Terima kaseh jugak pada Amal dan Amalina sebab banyak tolong ak dari belakang. Tanpa korang ak tak tahu lah mcm mana ak nak teruskan. Saat ak down and nak give up, korang sentiasa ada dgn ak. 


Terima kaseh pada semua committee dan fasi sebab korang sanggup datang awal kat uia neh dan menjayakan program neh bersama. :)


Seriously, ak tak sangka yang ak dah smpai ke tahap neh. Bermula dari zero and now ak dah tahu semua benda walaupun tak banyak. Masih ada lagi masa untuk ak kutip sebanyak boleh peluang yang ada. asalkan ada tekad di hati. InsyaALLAH :)


p/s: Air mata tu pernah menitis saat ak rasa dah x mampu. But now, smile ^______^


No comments :

Post a Comment

Copyright @ Segala yang berada di blog ini adalah hak milik Ana Shuwaa. Terima kasih