Tuesday, 19 February 2013

0
Komen

#36 : Graduation Night : IIUM Peers Batch 15

Assalamualaikum dan selamat pagi.

Ehem. kali nie entry bakal menceritakan peristiwa yang berlaku pada 15 Februari 2013, bersamaan ari jumaat. Lokasi kejadian dekat Restoran Arab Wadi Al-Nile yang berhampiran dengan KL Fest. 


Alkisahnya ialah bahwasanya aku selaku salah seorang ahli Peers Batch 15 under Couseling Services Centre (CSC) telah graduate dr Peers. Dan untuk itu, kitorang telah melakukan malam graduasi di restoran arab. *jakun giler tulis mcm tu =.=


okayyy. ubah mood. ~ Nie nak citer yang akhirnya ak dah graduate dr peers. ecewaaahh, bajet seolah2 mcm dah grad dr uia woah. Feeling giteewww. Yelaa, nak grad dr uia lambat lagi. So, mcm nie lah jadinya. Grad dr peers pom jadilaaa. hehe

Akhirnya dah selamat setahun ak bersama dgn peers. Cukupkan 100ch dalam setahun bukanlah satu perkara yang susah. Asalkan ada komitmen dan x malas utk pergi okay dah kot. Walaupun mula2 dulu pernah jugak rasa ragu2 bertapak dalam hati but since ak dah start join nya, ak tanamkan dlm diri ak yang "ANA BOLEH". And everything went smoothly kot. Alhamdulillah :)


So, utk komitmen dan penat lelah selama setahun itu akhirnya terbalas jua. Yeah, we already done with Graduation Night. Its owsem. Walaupun x de nya pakai jubah2 graduasi dan topi bagai, ia tetap menyeronokkan dan meninggalkan kenangan. ~ ^_^


Sepanjang ak bersama dgn peers, Alhamdulillah banyak benda yang ak dapat. Belajar pasal basic counseling skills bagai serta dapat advisor yang boleh masuk kepala mcm madam Dina tu, semunya rasa best. hehe. Dan part yang ak x boleh nak gelak bila madam panggil ak "ANACONDA". Special woah rasa. org lain mana dapat gelaran mcm tu dr madam. wakakakak *perasan jap :p


Dan insyaALLAH lepas peers, ak still akn teruskan dgn APC (Advance Peers Counselor). Bila jadi APC, ak x terikat dgn contact hour dah. Cuma kena tolong madam jelaa kalau peers baru ada program. Bebila free datang lah tolong. Walaupun x de contact hour, kitorang still ada graduation night jugak. yuhuuu ~ itu yang best =.=

Ex- PM :D

Bersama dgn PM utk Graduation Night kitorang. Sapa lagi kalau bukan Amalina. heeee, Tahniah Mal sebab dah selesai jalankan tanggungjawab yg madam amanahkan pada kau utk malam graduation night kita tu. Kita sama-sama pernah jadi PM, dan kita juga pernah melalui zaman keserabutan sepanjang perancangan program. Untuk beginner yg mcm kita neh, Alhamdulillah, we did  our best. So, tahniah utk kau. ^_^


#wajib bergambar

Aku kira nie gambar paling ayu amal sepanjang graduation night. Mungkin sebab ada ak kot. haha. Yang lain semua gambar gaya pelik2 dan tak senonoh yg dia buat. Sabo jelaa dgn budak neh. Tapi bila tengok2 balik gambar, memang sah2 akn tergelak kot. Btw, amal cantek malam tu pakai shawl. :D


Yeay, dah graadddd ^______^

heee, feeling gittewww. Gmabar belakang pom jadi lah daripada  x de langsung. Yang bagi sijil kat kitorang tu adalah Dierctor Couseling Services Centre, Madam Noraini. Masa bagi sijil tu kat ak, madam tanya ;

Madam: Where are you come from ?
Aku :Errkk, Kelantan =='
Madam: Ye ke. sy ingatkan international student. 
Aku: heee, tak lah *sambil sengiihh empat belas. haha

Haaa,, ambik kau sekali ingat ak international student. Sebabnya dia tengok nama ak yang pelik lagi comel ini. Ya, ak tahu ramai yg salah sangka dgn ak bila masuk pasal nama. Tapi nak buat macam mana. Dah nama nie import dr tanah arab. Memang lah kan unik dan sedappp giteeewww. Maksudnya pom boleh tahan jgak. Tapi sayang x mencerminkan pemilik namanya pom. muahahahhahah xD


Bureau welfare

And finally dapat jugak tangkap gambar biro walaupun bukan secara formal. Its okayy la. At least ada gambar kenangan. ecewaahh, giitteewww :p . Ya, ak bawah biro welfare. Sepatutnya kitorang ada lima orang tapi dua orang lagi x dapat datang. So, tinggallah tiga. ^_^

To Syahid: Hajat kau dah tercapai. Tahniah :)
To Syaza: Terima kaseh sebab jadi Secretary yg terbaik utk kitorang. Buat report utk program bagai. heee, Thanks :)

Love IIUM Peers Batch 15 <3 <3 <3
Some people come into our lives and quickly go.
Some stay for a while and leave foot prints on our hearts,
And we are never ever the same,

Work for a cause and not for applause.
Live, life to express and not impress. Don`t strive to make your presence notice
but just make your absence felt.

Don`t throw away the memory because for us who are separated,
the memory is the graft.


nak jugak tempek muka sendiri. haha

Bila semua benda dah selesai, akhirnya boleh tersenyum riang. Akhirnya semua jadi KENANGAN.


p/s : Terasa awkward time menulis entry nie. Tak tahu kenapa

No comments :

Post a Comment

Copyright @ Segala yang berada di blog ini adalah hak milik Ana Shuwaa. Terima kasih