Friday, 18 January 2013

0
Komen

#32 : Tutup tirai sem 1, 2012/2013

Assalamualaikum dan selamat petang.

Ehem. Alhamdulillah, ari nie semua dah abis paper. Boleh nampak semua orang suka hati, gembira sehingga sengih lebar-lebar sebab dah abes exam. hoho. Padehal ak nie dah 3 hari dah merdeka. Yelaa, last paper ak ari kamis ari tu lagi kot. ngeh3. tapi saje jelaa kan dok menempel lagi kat uia neh. sayang kot nak tinggal. hoho :p

27/12/2012 : Tilawah
28/12/2012 : Interpersonal communication
5/1/2013 : Creative and Critical Thinking
8/1/2013 : Sociology
9/1/2013 : Sciences of Hadith
10/1/2013 : Statistic

After exam kedua ak ari tu, ade lar gap masa seminggu utk study subjek2 lain. Tapi xdenya ak study semua subjek. ak just study subjek mana yg ak rasa tough dan perlu diberi perhatian je. Tapi lepas exam CCT tu ambik ko straight terus paper dr 8hb sehingga 10 hb. Giler ah. Memang menguji kesabaran dan ketahanan mental betul la. =.=


Ak ada terlibat dgn study group sikit2. Macam study group utk CCT, Soca and Statistic. Walaupun kadang2 kitorang mempunyai pendapat yg berbeza disebabkan lecturer yg berlainan, its okay. kadang2 kita boleh dapat ilmu baru. Tak rugi pom. 


Dan ak jgak ada buat notes utk satu subjek baru2 nie. dan apa yg buat ak terharu bila setiap kali kau jumpa dgn orang and then diorang ucap " Terima kasih Ana utk notes kau tu. Membantu sgt ". huwaaa, ak x expect ramai org yg akan baca notes ak tu. sangat2 x sangka. wuwuuwuwu. Apa pom, ak harap semua orang mendapat manfaatnya. *sengih lebar ^______^

syndrome time exam. haha


tak sedar banyak kertas yg telah dibazirkan  :D

Abang long hs cafe :P

Tengok la. Kucing tu teman ak study soha ^^

Study statistic :'(

10/1/2013 (Thu)

Alhamdulillah, semua paper ak sudah dijawab dgn jayanya except paper statistic. Entahlah, ak dah redha dan pasrah dah dgn paper tu. Sebab ak rasa ak dah boleh agak apa result yg akn ak dapat. Ak dapat rasakan yg ak kan terkandas utk paper tu. huwaaa, sedih. Sebab paper tu ak x boleh jawab. First time ak keluar dewan sambil nangis. seriously ak memang x dapat tahan. Walau macam mana susah paper sebelum nie pom ak still boleh lagi cool dan sengih. Tapi tidak utk paper statistic. Bangun je kerusi, terus air mata nie jatuh berguguran. Dah la ak susah giler nak menangis. Kiranya ak memang kental lah . tapi ari tu ak tewas. Hs Cafe menjadi saksi ak menangis. ecewaahhhhh ~


tu namanya tekanan perasaan lepas menangis :D
makan makan maaakaaannnn. ahha


Tak senonoh betul ak =='
Kali kedua Amalina tengok ak menangis. Kiranya memang teruk la kan benda tu bg ak. wuwuuwu. Kesian kat dia kena pujuk ak supaya jangan nanges. haha. seriously bila fikir2 balik rasa mcm budak2 pom ada bila menangis sampai mcm tu sekali. kriikkk kriiikkk. haha


Dan bila dapat mesej amal yg bagi nasihat kat ak,  barulah boleh cool down sikit. Mata pom dah macam apa dah ari tu. Memang boleh nampak la kata menangis. hihi. *malu


Ya. Saya gembira.  gembira sebab exam dah abes

Walaupun ak dah abes exam, tapi masih banyak lagi kerja yang ak kena settle kan. Kerja2 utk CSR ak neh. Lepas tu cari tempat utk AGD Peers nanti. Serius penat. Penat nak cari tempat dan nak sesuaikan dgn budget yg dapat. Bila dah budget sikit, lagilah buat ak rasa malas nak cari. Tak usah bermimpi la nak buat AGD dekat hotel hotel bagai. Dengan budget yg mcm tu, dekat restoran je yg mampu. Tu pom nak mcari restoran bukan main tangkap muat je. Kena tengok banyak benda weh. wuwuwu.

11/1/2013 (Fri)

Pagi tu awal2 lagi ak dah ada kat hs cafe. Yelaa, sambung cari tempat utk AGD tu. Orang lain yg dah abes exam semua dah balik. Tapi hakuuuu ?? sendiri mau ingatla. haha. Boring2 cari tempat, then menggila kejap dgn sya. Kebetulan dia abes exam pukul 11 pagi tu. Memanh Hs Cafe tu kitorang yg punya. kihkihkih






Tulisan yg dekat A4 Paper tu sya yg tulis. Nak tunjuk betapa eksaitednya dia sebab dah abes exam. Ak apa lagi, join sekaki terus kot. haha. kebetulan time tu ada beberapa org kawan2 ak yg belum abes exam lagi ada sekali. Memang kena mental torture la weii. haha, kesian. Sampai stress amal ari tu sekejap. syok weh mengusik orag. kriikk kriikk. *dah lupa dah pasal menangis semalam :p 


Dalam pukul 12 tgh hari tu, tetiba sya ajak g tengok wayang. haha. ak apa lagi, on jelaaa walaupun ak sedikit ragu. hee, ak takut tertidur je nanti dalam pnggung wayang tu. +_+. tp kesian kat si Amal. berbelah bagi mula-mula tu nak g ke tak sebab dia masih ada paper lagi 13 hb tu. Tapi last2 dia pom ikut sekali. Katannya dah penat dah nak hadam notes2 semua. heee, apa lagi, berjimbalah kitorang. Kebetulan sya pom akn balik ke rumah dia keesokan tu. So, kitorang gunakan peluang neh utk hang out. Just Girls day outt. ekkekeekkeke



nampak tu muka happy kat situ ^_^

ak tengok wayang. caye ah :p

caye tak caye tak yang ak tengok wayang ari tu ~ lalalla. buat pertama kalinya tiket wayang tu ak x membazir. Caye ah Ana. Ada chance nk tengok wayang lagi neh. hehe. Kitorang tgk citer CZ12 ari tu. best kot. ak plak yg eksaiter terlebih. padehal masa 10 minit masuk panggung tu, mata dan mulut ak dah bagi signal mengantuk dah. tp entah mcm mana ak bertukar menjadi aktif lepas tu. layan je tgk cerita tu smpai abes. :D

amal nanges sebab sesak dalam Wangsa Walk. muahahhah xD

mcm ayu lah plak budak dua org neh :p


keceriaan terselah dgn spend time together gather . hihi

semua nak jadi model ^^

Roti boy pom jadilah. :D




Dalam maghrib baru kitorang sampai ke UIA balik. hee, serius seronok ari tu sehingga ak lupa nak masuk tempat yang biasa ak singgah kalau g Wangsa Walk which is Kedai Buku. hee, x pelaa. lain kali jelaa ak singgaj. Maybe bukak sem nanti. nk memborong yg mana patut. kkriiiikkk kkrriikkkk. hihi


12/1/2013 (Sat)

Okay, ari nie sya balik rumah dia. Tapi malam la. Kebetulan masa ak dok HS pagi tu utk cari tempat AGD, tetiba along datang tunjuk kupon domino. Apa lagi, terus ak ajak along beli domino. Alang2 tu sambut birthday sya terus yang belum sempat kitorang smbut lagi. Kiranya perancangan yg x dirancang pom. wuwuuwuu. 


Beli domino dekat Giant Batu Caves. hee, ak g ngan amalina. Kitorang membonceng motor dalam pukul 7 petang. Cayelah. haha,Along g sorang2. Selain pizza, sempat jgak la amalina g beli aiskrim. Dah lama dah budak tu mengidam nak makan aiskrim. Akhirnya, tercapai jgak hasrat itu. 


Kiranya Sya x tahu pom yg kitorang nak sambut birthday dia. Saje jela kan kitorang ajak dia dinner sama2. Kononnya nie lah dinner yang terakhir utk kitorang since dia akan balik rumah malam tu. saja buat dramatis sikit. Padehal ada surprise lain yg sedang menanti. heee

3 Kotak piza utk 6 orang makan. nie namanya MELANTAK. haha

jarang dapat bergambar bersama-sama. lengkap +_+

bahagia dapat hadiah =.=

perkenalkan dr. Kay ^^

bila hormon eksaited terlebih  =='



dgn amalina and dila hatta ^_^

birthday girl ~

eskrem yg sedaapp ~ 






sangat kekenyangan malam itu. dengan pizza + kek + eskrem. Muka sorang2 dah mcam apa dah. kkrriikkk kriiikkkk. heee. Kitorang smabut berenam ja. Dengan along , amal, sya, amalina, and dilla hatta. Rasa kepuasan bila akhirnya dapat tunaskan benda yg selama ini tertangguh. heee. Happy belated birthday Sya. Dok rumah elok2 taw. haha 

p/s : Tak penting apa yang saya rasa. kan ?

No comments :

Post a Comment

Copyright @ Segala yang berada di blog ini adalah hak milik Ana Shuwaa. Terima kasih