Tuesday, 22 January 2013

0
Komen

# 34 : Home sweet home ♥ ♥ ♥

Assalamualaikum dan selamat petang.



Ehem, okay. pada waktu ak tengah menaip entry nie skrang ak berada depan pintu rumah semata-mata nak dapat wifi. terasa tidak nikmatnya menaip bila hanya menggunakan laptop kecik. langsung x best. terasa mcm nak hempas2 je laptop tu ke lantai. but my heart keep saying " rileks ana. chilll okay. tu bukan laptop kau '. ggrrrrrr =.=


Masuk ari nie dah empat hari ak kat rumah. kenapa kenapa kenapa ak rasa masa begitu lambat berlalu. kalau kat uia ak rasa cepat je masa tu bergerak. heee, tu tandanya ak dah x sabar nak balik uia cepat cepat. ouch, kejamnya kau ana. dah la baru balik rumah. dah tu boleh plak nak balik uia awal. *kejam kejam okayyy 


Bila ak balik rumah nie, tambah2 bila balik balik terus jejak rumah baru terasa mcm ak dah dpt life ak balik. yeaaayyy, pukul 11 malam konpem2 ak dah lena di ulit mimpi dah.  ak pom x percaya yang ak boleh tido lena kat rumah walaupun dalam kepala ak banyak benda yg ak fikirkan. dan of course la pasal kerja dan perasaan. erk, kenapa mesti fikir pasal perasaan.?? Entah. ak pom x tahu nak bagi jawapan apa. haha


Dan bila ak kat rumah, ak pom still dgn laptop jgaaakkkk. well, ak dgn laptop x dapat dipisahkan. hehe. tp walaupun ak dok ngan laptop je, kerja2 rumah masih tidak ak abaikan okayy. bangun pagi buat breakfast, jemur2 baju. masuk tengah hari dah berperang pong pang pong pang dah dgn sudip n kuali kat dapur. biaselar. kata nak jadi isteri solehah nanti. kenalah buat semua benda skrang walaupun bila masak jari still lagi boleh terhiris pisau. mungkin sebab perasaan teruja nak masak tu yang buat ak x sedar dgn jari2 sekali terhiris. ekekkekee


heee, ak rasa macam nak tempek gambar rumah baru ak je dalam blog nie. tapi biarlah dulu. nnti bila ak nak balik uia balik baru ak tempek gambar. walaupun 75% baru siap, tp kitorang dah dok pom rumah baru nie dgn rasminya. ecewaaahh. cuma tang dapur je bila nak masuk kena pakai selipar. sebab bahagian tu je yg  x siap dgn complete lagi. but its okayy. still boleh lindung kitorang satu family dari hujan dan panas. #bersyukur :)


dan dan perangai ak yg still x berubah berubah lagi bila dok kat rumah adalah bila ak x reti reti nak keluar rumah. tahulah kan dah dok rumah baru. for sure lah kan still x kenal lagi jiran2 sebelah rumah. *arghh, itu hanyalah alasan ana. padehal jiran kau tu mak sedara kau je pom. padehal kalau rumah lama pom walhal dah dok dlm 5 tahun pom masih x kenal lagi jiran2 ~ itulah jadinya bila masa ak kebanyakannya dihabiskan dgn dok dalam rumah je. *kerasumbang =.= .baik kan ak. nie kalau mak mentua dtg  usha sejuk mata memandang. Tapi sayang bakal mak mentua dok jauuuhh nun di negeri sana. hehe :D



p/s: Ya. ak rindu . Kau .

No comments :

Post a Comment

Copyright @ Segala yang berada di blog ini adalah hak milik Ana Shuwaa. Terima kasih