Sunday, 23 December 2012

4
Komen

#25 : November : My hectic and awesome month ^^ #Part 1

Assalamualaikum dan selamat pagi.

okay okay. ak tahu ak dah lama x hupdate blog. dah lebih sebulan ak kira. Well. bukan salah ak okay. masa yang tidak mengizinkan daku utk bermesraan lelama dgn blog yg terchenta ini. *lapsawang. Last hupdate ak pada 10 November 2012, and now dah 23 Disember 2012. Fine. memang dah sebulan lebih ak x hupdate. lama giler ak rasa +_+. But its okay. Now I come back utk cerita semua perkara yang telah berlaku pada ak sehingga mengabaikan blog terchenta ak neh. *sadis taw. isskkk isskkk isskkkkk =.=


Seperti yang ak janjikan dalam entry yg lepas, ak ada mention kata nak cerita pasal pementasan theater "Dead as a Doornail" (Daad) kat korang. Now, ak akn mengotakan janjiku. haha. taw lah dah lama, dah basi pom. tapi x pelaa. janji mesti ditepati. hihi. dan selain itu, banyak lagi benda yang bakal ak hupdate. mungkin ak akn cuba ringkaskan dalam entry ini. Tipulah kan kalau ak kata tak panjang. haha. so, nak baca, baca. tak nak baca sila pangkah okay. OPTIONAL =,=


5 November 2012 (Monday)

Okay, ari tu adalah pementasan theater "Daad" kat Main Audi sempena English Theatre Week (ETW). Seperti yang ak cakap sebelum neh, utk theatre kali ni ak jadi budak props lagi. Fun kot bila mana kau bagai orang giler serabut sebab tak dapat gambaran yang jelas apa benda yang kau tgh buat time. Dok maen cat2 atas playwood walaupun tak tahu apa yang kau cuba tgh buat tu. tapi akhirnya kau akan happy + teruja + ekasiteedd sebab kau dah nampak hala tuju benda yang kau catkan tu selepas 70% complete. Seriously apa yang ak cakap neh betul. haha.


Thanks utk semua cast yang tolong kitorang budak2 props neh mengecat bagai. Thanks sebab korang walaupun dah abes training tapi still stay dgn kitorang tolong yang mana patut even time tu dah pukul 2 pagi. +_+. terharu okayyy . 


Dan tahniah utk korang sebab berjaya bawak theater Daad ini hingga ke KLPAC pada 17 and 18 Disember ari tu. Korang memang owsem. Sapa2 yang x tengok pementasan tu memang rugi la. heeeee ^_^



Jom usha disebalik tabir pembikinan props2 ~ :D

roughly sketch from kaed student ^^

memang ICT lama neh kitorang yg punya. :D


Time neh x dapat gambaran yg jelas lagi apa yg
ak tgh buat tu. haha

neh. dah dapat la sikit2 gambaranya.
mula2 nampak comot + buruk.
tapi lama2 nampak CANTEK la plak. haha

gitar utk Albert Einstein bin Jaafar Salleh :p

menghilangkan kebosanan dgn menolong
team make up test make up. haha

tu nampat tak props kat belakang tu.
hee, tu lah hasilnya disebalik contengan  ~ :p

cheezzyyy cheezzzyyyy chicken pie ^^

I`m so so so confiuussss  ~ haha

:)

staging kat KLPAC .
Korang memang owsem ^^

Untuk yang KLPAC   punya tu, ak sempat pergi utk first day ja. Ramai kot org yg tengok. tapi utk second day ak x ikut la plak sebab  ada kerja yang kena diselesaikan.  kriikkkk kriiiikkkk kriikkkkkk


Lepas abes staging Daad utk Etw tu, tumpukan perhatian kejap utk training teater pasir salak. kejap je. tu pom ak salu pergi dalam pukul 11 malam. biasanya dalam pukul 1atau kadang2 pukul 2 pagi baru kitorang balik. Kadang2 ak skip training woah. haha teruk kan. Bukan saja2 skip tapi bila kau dah penat seharian then tetiba nk kena g training bagai yang belum tentu awal kau boleh balik, memang tak lah ak akan pergi kan. Yelaa, esok tu kena bangun awal2 pagi lagi utk meneruskan rutin seharian. kriikkk kriiikkk. =.=


Time tu jgak la sibuk dengan exam and quiz bagai. Lagilah buat jiwa raga nie jadi haru biru. Plus kena siapkan script utk drama presentation subject Ipc. Ak rasa ak memang dah start x de life sem nie sebab ak dah  x de masa utk diri sendiri. wuwuuwu. 


4 comments :

Copyright @ Segala yang berada di blog ini adalah hak milik Ana Shuwaa. Terima kasih