Monday, 31 December 2012

0
Komen

#29 : Disember : #Part 5 : Cherish and Charity

Assalamualaikum dan selamat malam. 

Okay, dah nak masuk tahun baru dah tapi entry pasal kesah bulan Disember x abes update lagi. wuwuuwu. Sebabnya ak dah start final exam. So, tendency nak hupdate blog tu sgt kurang. wakakaka. Ah, lantaklah apa pom alasannya. Neh ak nak cerita pasal kisah yang lama dan x mungkin akan basi. Bagi ak la. :p

8 Disember 2012

Okay, masuk kejadian pada hari itu, buat kali keduanya ak join Grand Dinner dekat Sunway Putera Hotel. hee, yang nie plak under kuliyyah. Untuk dinner kali neh ak dah pesan kat mak ak awal2 suh jahit baju khas utk dinner tu. ngeh3. Bertuah punya anak. Dahla jarang balik rumah, dah  tu siap boleh pesan lagi kat mak suh buat tu buat neh. Dan dan dua hari sebelum majlis, ak terima bungkusan dr mak ak. oh yeah. suka giler bila dapat baju baru +_+.


Kalau yang dulu dinner bersama anak2 yatim, yang kali neh konsepnya lebih kurang sama ja. Cuma dinner kali neh adalah untuk mengutip derma buat salah sorang kakitangan department Communication yang anaknya menghidap penyakit apa entah. Dah lupa. Kesian kot. 


Untuk dinner kali neh temanya adalah Purple and Gold. Nama je ada tema tapi kalau kau nak pakai baju apa pom lantak kau la wei. Tak kesah pom. ada je yang tak pakai ikut tema. Okay je pergi. hehe. Saje je gedik nak ada baju baru, tu yang suh mak ak jahit lagi. Ak mintak satu je baju tapi mak ak bagi dua. wullaaweeiii, bertuah badan xD


Dekat rectory.  Tgh menunggu orang . Apa lagi, bergambarlah kerjanya :D

tukang make up terjun. haha

dush. perasan jadi model. krriikk krriikkkkkkk +_+

Ya. Tahu kata kami sweet ^^

ouch, sya ditenggalami oleh ak +_+

peace ^^

gigih mendaftar :p

kami classmates yg Hot. aauuwww . hihi

madam Riza kesayangan :D

See. madam ak sporting. haha

boyfriend baru . kkrriikkkk krriiikkk.
doakan kami :p


cameraman x berbayar. muahahhaha xD

kegedikan terserlah. hihi

paling suka gambar neh ^___^

Majlis tamat hampir dalam pukul 11 malam. hee, lepas tu bersiap2 untuk pulang ke UIA terchenta. Time neh dah berharap akan smpai ke UIA sebelum pukul 12 malam sebab nak prereg subject. Time dok melantak makanan x de pulak ingat kata nak prereg subject. Bila nak balik tu baru otak dapat berfungsi dgn baik. haha. Redha jelaaa. Nasib ak baik sebab smpai UIA 5 minit sebelum pukul 12 malam. wullaaaweeeei, sebelum masuk gate UIA, ak dah siap2 mesej sya dah kata suh bukak page prereg tu. yg ak tahu turun bas tu ak akn berlari-lari anak ke Hs Cafe tempat diorang semua bertapa utk berprereg.


Owsem giler rasa bila sampai ke Hs Cafe tu terus gigih berprereg. Alhamdulillah, prereg sem ini sgt senang dan tidak menyusahkan. Dalam 10 minit tu ak dah siap prereg subjek utk ak and along lagi sebab time tu dia dok atas bas tak smpai ke UIA lgi. Well, kelas kitorang sentiasa sama. Mohon jangan jeles semua. ahha kkrriiiiikkk kkkriiikkkkk +_+


tu dia Along rileks2 ja x kena reg subject. semua ak dah buat :p

okay. no comment =.=

itu amal. dia pandai buat muka sedih =.=

sya yang satu kepala ngan ak bila masuk bab2 tangkap gambar :D

Tak tahulah budak neh mengamuk pasai apa =..=

kami gangster Hs Cafe. Ko hado ??? :p

Okay. berperasaan sikit di sini :p


kami ayu. ^_^

Kegirangan terserlah ^_^

Happy belated birthday Syahirah Ali.
Sayang semua <3 <3 <3

Sangat tak aci bila letak gambar buruk diorang dalam blog neh. Tapi hada ak kesah. Diorang still maintain cantik dalam hati ak neh. Don`t worry sayang2 ku semua :D. Hakikat yang x dapat diubah lagi bila malam tu banyak giler muka buruk ak ngan sya dalam kamera. yang tu hanya utk tatapan peribadi sahaja. ecceewwwaaahhhhh. haha 


Dan malam tu jgak bersamaan 9 Disember 2012 adalah birthday Syahirah Ali. Happy belated birthday sayangku. Okay, smpai sekarang x sempat nk celebrate lagi birthday sya. Me is sad. Tak ada masa yang sesuai lagi utk smbut sementelah lepas 9hb tu bizi sikit. Minta maaf sya. Bukan lupa tapi belum jumpa masa yang sesuai lagi. InsyaALLAH kitorang akn smbut birthday kau lepas neh. Minta maaf sebab lambat. Jangan pernah ingat yang kitorang lupa nak smbut birthday kau okayy. Smile ^_^

Dear Nur Syahirah Shamshulsakri, 
Happy belated birthday.
Wish you have a lovely day filled with plenty of smiles and laughter.
May every passing year bring you all the things that you have wished for.
You is my best friends and more better than me.
You such an amazing friend with a good heart,
May God bless you with wonderful times ahead.


Dear,
you will always have a special place deep in my heart.
Seriously I don`t know what will happen tomorrow
or where will the two of us be. 
but until this moment I just want you to know that
you have given me such amazing moments with you
 that I will never ever be able to forget you.


Thank you for always standing by my side and support me. 
But even more than that.
Thank you for trusting and believing me
even when I couldn`t.


Dear,
Years will age you, but never let the child inside you wither away.
Just be the way you are.
Let nothing change you except for the better.


Friendship is not something that is written on paper, because paper can be torn.
It is neither something that can be written on a rock,
for even a rock can break.
But it is written on the heart of a person, and it stays there forever.


You, my friend.
I hope your smile never fades from your face
and your tears of joy never dry out.
But promise me one thing,
 Never let your tears falling down because of someone like me.
Because happiness is what I`ve always wished for you.


Again,
Happy belated birthday Nur Syahirah Shamshulsakri.
Mmmuuuaahhh sayang kau <3 <3 <3


P/s : Telling someone how you feel is honestly the hardest thing ever.


Friday, 28 December 2012

0
Komen

#28 : Disember : #Part 4

Assalamualaikum dan selamat malam.

Okay, berakhir sudah part yang bulan November. Sekarang masuk plak part yang bulan Disember. Blog nie adalah tempat untuk ak bercerita. So, sapa2 yang rasa meluat ke hapa, amatlah tidak digalakkan utk masuk ke sini sebab ak takut bakal menimbulkan rasa sakit hati pada diri. Serius, ini auta bkan fakta =.=


Ehem. okay entry bersambung dengan jadual harian ak pada bulan Disember. Bukan hendak merungut tapi sekadar menyatakan yang weekend ak penuh dengan kerja. Ya. ak suka bila weekend ak penuh dengan aktiviti sebab ak tak akan ada masa utk dibuang. Kalau tak, memang ak akan membuta lah kan kalau dok kat bilik. Apa kau ingat laki je yang tahu buat kerja part time mcm tu. Perempuan pom reti kot :D


5/12/2012

Okay, tarikh tu ak ada program Peers yang namanya Seminar Breaking the ice dekat Experimental hall. Well, itu adalah program pertama kitorang yang mana kitorang lah yg bertanggungjawab atas segala2 nya. Utk program tu, ak jadi budak Pub&Pro. So, tugas ak hanyalah buat handbill and then distribute to people. Utk poster plak, aizan, and najla yang buatnya. Tapi dua malam sebelum program kitorang dah start lah menampal2 poster bagai dekat setia kuliyyah. Esoknya tu ak dan amalina pergi hantar invitation letter kat student2 yang terpilih utk sertai seminar tu. tipulah kalau kata tak penat. =='


Utk program nie kitorang invite budak2 international student. Tapi yang ramai datang ak rasa budak2 local kita jelaa. Mungkin sebab diorang tak kenal kot Experimentall hall nie kat mana. Husnuzhon lah sikit oiitt. haha. Utk hari tu jgak, budak2 usim datang ke program kitorang. Kitorang jemput informal jelaa. tak sangka diorang sanggup datang ke uia. :D


Well, macam biasa lah ak. Sebelah malam plak ak akan ada training utk drama presentation. Adelar dalam 2  or 3 jam practise. Lepas tu ak kena g training utk teater pasir salak plak. Tapi, boleh ak katakan setiap kali lepas training or meeting, bila ak nak pergi training utk pasir salak konpem asyik x sempat je. Sebabnya pukul 12 tu diorang dah abes training dah. Apa lagi, terus balik bilik lah ak neh. Happy kot sebab x kena g training utk TPS tu. kehkehkeh

Maka selamatlah malam ak +_+


Monday, 24 December 2012

0
Komen

#27 : November : # Part 3

Assalamualaikum dan selamat malam.

Okay, jom masuk entry part ke 3 plak. hoho. mentang2 lah exam first ak start 28/12 neh, kemain kau ya ana hupdate blog. hihi  krriiikkkkk krriiiikkkkkkk

24-25 November 2012

Okay, pada 24-25 november ari tu, ak ada Retreat Peers yang ketiga dekat Kuala Kubu Baru. Apa nama tempat tu entahla. dah lupa lah plak. Al-maklumlah dah sebulan kot kejadian tu. haha.


So, Retreat tu adalah retreat kitorang yang terakhir untuk Peers Batch 15 neh. Yang pertama kitorang buat dekat Nur Laman Bestari. Yang kedua plak dekat Nur Lembah Pangsun, dan yang ketiga plak dekat Kuala Kubu Baru. Best giler kot. haha. Dengan peers, ak mencuba banyak benda baru. Basically benda yang ak x pernah buat la. Macam  Flying Fox, Water Rafting, Water Confident, dan yang terbaru kitorang belajar mcm mana nak buat rakit sendiri. Tapi bukan rakit yang guna kayu2 tu tapi yang guna tong drum. 


Untuk Retreat Peers yang ketiga, kitorang kena buat Scrap Book Presentation, Water Confident,  Water Rafting, and Psycho Drama. Best giler woah. haha. 


Tapi sayang utk Water Confident ngan Water Rafting ak x melibatkan diri sebab kurang sehat. Entah kenapala ari tu badan tetiba buat hal. Kalau tak, bolehla ak join diorang sekali. +_+


Scrap book presentation dalam group ^^

Well, utk scrap book presentaation tu kau kena cerita pasal diri kau. Start daripada kau kecik smpailah sekarang. Paham2 sendiri lah kalau ak kan. Konpem la penuh dengan gambar kot. haha


water confident ^^

tengoh ah diorang tu !
best giler kot +_+

susah woo buat benda alah tu. =.=

kena usung bawak g tasik. berat kot =='

tgk ah diorang tu.
jeles wooo. haha

group ak after water rafting :D

psycho drama presentation

group ak punya. haha

Aktiviti tu semua kitorang buat masa 24/11. Keesokannya tu kitorang ada Mock Counseling session dalam group and then main Explorace dr pukul 10 lebih hingga 12.30 tgh hari. Letih woah. haha. penat giler kot. dah la lepas tu kitorang x de rehat2 dah sebab kena siap2 solat zohor and makan tengah hari. Lepas tu kitorang terus balik UIA. Masa dalam bas balik tu lah semua orang tidur macam apa dah entah. Termasuklah ak. senyap sunyi je bas tu. krriiikkk krriikk +_+


27 November 2012

Ari tu ada CC4CC (Creeptic Crave For Charity Chase) kat Main Audi. CC4CC adalah program amal under Creept Production (Teater) utk mengutip derma untuk anak-anak penghidap HIV. Ada 11 short play kot. Banyak woah. Semuanya best2. Tapi sayang ak x dapat tengok masa first2 sebab kena jaga kat pintu utama. Cek tiket orang. +_+


Overall, diorang dapat kutip dalam 3000++. banyak la jgak kan. ^_^. Dahla full house kot Main Audi tu sehinggakan terpaksa bukak tempat yang bahagian atas plak. Sebabnya tiket yang berharga RM5 tu pom dah memang sold out + orang yang datang walk in pom ramai jgak. Good job utk everyone ^^

ak simpan lagi tiket tu. kenangan ~ . haha


28 November 2012.

Okay, ari tu ak jadi bidan terjun sebagai budak wardrobe utk Teater Raden Mas. Kwan ak mintak tolong ak gantikan dia memandangkan dia ada hal tetiba. Ak on jelaa memandangkan ak xde kerja ari tu. Woah, first time ak jadi budak wardrobe. Yelaa, selama neh budak props ja yang ak tahu. Memang pengalaman baru la kan bagi ak. Jadi budak make up je yang ak belum lagi. Coming soon maybe. haha , krriiikkkk krriiiikkkk 


Okay., no picture for this event. Sebabnya jadi budak wardrobe sgt bizi memandangkan ada banyak scene yang cast kena tukar baju. Dahla utk Teater Raden Mas tu banyak cast laki dan latar belakangnya berkisarkan orang melayu dan orang jawa. Kus semangat ak. Nasib baik la everything going smoothly on that day. Paham2 sendiri la kan bila jadi bidan terjun neh. Knpem2 la kan kau tak tahu apa2 pasal teater tu. hihi. 


Satu benda yang ak x boleh lupa ari tu bila ak tercucukkan pelakon kanak2 lelaki dengan pin masa nak pakaikan dia sampin. Menjerit budak tu sebab sakit. Tapi x lah smpai menangis. Memang rasa bersalah abes la ak time tu. Ngeri. Tercucuk perut kot. haha. Dahla budak tu berisi dan comel. +_+


Okay, cukup untuk November. Sekian +__+

Sunday, 23 December 2012

0
Komen

#26 : November : # Part 2 " Caring Fundraising Fair "

Assalamualaikum dan selamat pagi.

okay, jom masuk part 2 plak. Bajet giler kau ana bila ada part part bagai neh. haha.

19-21 November 2012.

Okay. Ari tu ak ada program dengan Caring Club. Program terbesar CC utk tahun ini. Program yang namanya Caring Carnival neh ada macam2 program lagi bawahnya. Antaranya adalah Talent show, Explorace, Caring FundRaising Fair, Grand Charity Dinner dan banyak lagi. Tapi utk Caring Carnival neh, ak terlibat utk event Caring FundRaising Fair (CFRF) ja. 


Untuk CFRF tu, kitorang buat dekat Mosque compound. Dekat ngan centre. Program neh melibatkan anak-anak yatim dari pelbagai rumah. Diorang dijemput hadir la untuk memeriahkan lagi program neh. Tak silap ak sebanyak 9 buah rumah anak-anak yatim yang datang. Objektif program nie adalah untuk memperkenalkan rumah anak2 yatim neh kepada golongan luar. Kiranya Cc neh jadi org tgh la antara rumah anak2 yatim dgn orang luar secara tidak langsung.


Utk program kali nie, ak jadi Sub Committee utk General Task. First time masa ak dapat mesej kata yang ak terpilih utk terlibat dalam program neh, ak happy giler kot. Sengih je memanjang. Sebabnya ak berpeluang utk berjumpa dgn anak2 yatim. Ingat senang ke nak g rumah anak2 yatim macam tu ja tambah2 bila hujung minggu kau pom asyik bizi memanjang.So, bila dah dpt peluang neh, knpem la kan ak happy.


Kitorang ada turn utk jaga masa program tu berlangsung. So, time ak jaga adalah 19 and 21 haribulan, 8 pagi- 11.30 pg. Tapi time aku free selama 3 hari tu, bebila masa je ak pergi. Kitorang ada sediakan permainan utk orang2  yang singgah kat situ. so, sapa yang maen dapat lah hadiahnya. :D

First day: okay. ak tahu yang ak neh semangat :p





ak beli benda alah nie 5 ketul kot.
comel giler. haha
teringat kat naga bukit tabur :)

Masa hari perasmian CFRF ^^


last day. kenangan bersama committee. :)

Rumah anak2 yatim neh just kena anta wakil dalam 2 0r 3 orang je utk setiap rumah. Di situ kami letakkan tabung utk diorang utk memudahan org ramai menderma. Ada jgak rumah2 anak yatim yang menjual makanan, produk2 diorang sendiri, pakaian2 dan banyak lagi la. Murah2 plak tu. Tu sebab ak boleh bantai 5 ketul naga ari tu. Bagi setiap satu sorang kat Sya sebab dia ada sejarah dgn Naga Bukit Tabur, Kay, Amal ,Izree dan of course utk ak sendiri satu. :D


22 NOVEMBER 2012

After program Caring FundRaising Fair tu, kitorang semua comiitee yang terlibat dengan Caring Carnival neh  kena join Grand Charity Dinner dengan anak2 yatim dekat CAC malam tu. Majlis yang berlangsung pada pukul 8 malam tapi ak pergi dalam pukul 10 malam. sebabnya ak ada program lain malam tu dekat Moot Court Aikol. Ak jadi commitee utk Forum Maal Hijrah: Malu tapi Mahu. Walaupun jadi commitee utk Catering, tp kenalah g tunjuk muka kejap dan buat kerja sikit2. Yelaa, ak kena bagi refreshment utk org yg datang talk tu masa registration. Dalam pukul 9 lebih baru abes. Lepas tu barulah ak bergegas pergi Edu Cafe kejap sebab time tu budak2 Pub and Pro utk peers punya seminar sedang buat design utk poster. heee, ak dah siapkan part ak which is buat handbill ~ so, dok sana ngan diorang kejap, dalam 10 minit mcm tu, then barulah ak pergi ke CAC. 


forum malam tu.
tapi sayang, langsung x berkesempatan utk mendengar =='

full house kot ^_^

eh eh, Ana Raffali la.
Ingatkan Ana Shuwaa dah tadi =,=

para committee. sayang gambar ak x de sekali. krikkk kriiikkkk ~

Masa smpai CAC cuak jgak la sebab lambat smpai. haha. time ak dtg tu ada org tgh buat persembahan. Meriah kot malam tu. Dari jauh ak boleh nampak lautan gelombang ungu dalam dewan tu. haha. sapa lagi kalau bukan para committee. Dan dan je smpai2 terus tangkap gambar. hoho, tak senonoh ~ 


yeay. I`m home :D

Miss them =.=

with nazri and dani. diorang sumpah comel =,=

Bersama dgn Anak2 yatim Raudhatul Faeez ^^

With dila, ummi ( Penjaga rumah Faeez) and Aiman ^^



Seriously ak rasa teruja giler sebab dapat jumpa balik dgn anak2 yatim Raudhatul Faeez. Ak pernah ada program dgn diorang. Time tu ak jadi fasi. Boleh baca dekat entry SINI. Banyak kot gambar ak dengan diorang. Rasa mcm nak tempek banyak2 je dalam blog ak neh. wuwuuwuw. Ak paling teruja bila dapat jumpa dengan si kecik Nazri and Dani. Semendang je kot ak dok ngan diorang. 


Bila time nak balik tu, rasa macam tak sanggup je nak lepaskan diorang balik. Sanggup ak ikut g antar diorang balik ke rumah anak yatim malam tu dengan bas. giler kan tapi itulah kenyatannya. Entah bila plak dapat berjumpa dgn diorang balik. Next sem jelaa mungkin. Tu pom kalau ak terpilih utk ke rumah anak2 yatim yang sama nanti utk buat follow up. Harap2 la ya. 


Adelar nak dekat pukul 12 malam ak smpai balik ke uia. Dan dan je lepas tu ak terus pergi Moot Court Aikol balik. Memang program dah abes tapi lepas tu ada post-moterm utk program. Hurm, adelar dalam pukul 1 lebih post-moterm tu abes, Yelaa nak tunggu semua masuk kumpul dalam bilik tu pom ambik masa jgak. Well, walaupun ak x sempat nk dgr talk tu, tapi yg ak dgr kata best. Videonya ada di postkan dekat youtube. Cuma ak je yng belum berpeluang utk mendownloadnya lagi. Nantilah bebila ak ada masa nk dowload video tu. nk la jgak tengok kan. ~ 

p/s : Perasaan tu sukar utk menipu walaupun akal sentiasa mahu menidakkan. 

Copyright @ Segala yang berada di blog ini adalah hak milik Ana Shuwaa. Terima kasih