Saturday, 10 November 2012

3
Komen

#24 : My November =,=

Assalamualaikum dan selamat petang.

hurm, last hupdate blog ak adalah pasal hari raya ari tu. and ari neh tetiba terasa nak hupdate lah plak setelah sekian lama menyepi. Menyepi lah sgt padahal kat twitter and fb aktif je memanjang :D



Ehem. sedar tak sedar dah masuk bulan November pom kita neh. Well, bulan November neh a little bit tough for me. Seriously. I hope I can handle this November smoothly. InsyaALLAH .


Banyak benda yang berlaku dalam November neh. Alhamdulillah, November ak terisi dgn program yang berfaedah. 5/11/2012 ari tu adalah pemetasan teater " Dead as a Doornail" under CrEEPT production. Same director for the Makum Theatre.  Well, lagi sekali ak jadi budak props. heee, best kot. Nanti lah ak buat entry baru pasal Theater tu . Konpem korang semua akn teruja sama =,=


Selain itu, untuk 19,20 n 21/11 nie ak ada program under Caring Club. Jadi sub commitee under General Task. Untuk program Caring tu, kitorang buat ekspo yang namanya "Caring Fund Raising Fair". Kiranya nie adalah kali pertama Caring Club buat program yang besar-besaran macam nie. Harap ak dapat timba pengalaman sebanya mungkin dgn program yang sebesar ini. Bawah " CFRF" nie ada 4 lagi program yang bakal berlangsung which are Charity Dinner, Talent Show, Explorace and apa entah satu lagi tu. Nanti kalau program tu dah berlangsung, I will hupdate in my blog. Don`t wori. :)


Dan pada 22/11/2012 jgak ak jadi commitee utk Forum Maal Hijrah. Forum nie adalah collaboration antara Kelab Titian Wahyu dan Kelab Wamy kat uia neh. Aku jadi commitee utk catering je pom. hee. saje je ak isi post tu masa isi form online tu. Well, ak nak try satu satu post yang ada. Maybe utk program lain ak akn cuba isi post lain plak kan. Well, timba pengalaman sebanyak yang boleh selagi sempat. Kalau tak nanti akan rasa menyesal ~ 


Pada 24 and 25/11/2012 plak, ak ada Retreat Peers kat luar. Ini adalah retreat peers yg terakhir utk kitorang. Dan masa retreat tu nanti kitorang kena present Scrapbook kitorang. Well, ak x buat apa pom lagi. Hanya gambar je yang ak dah cari. heee. mungkin lepas neh kot ak akn curi masa sikit utk siapkan. Nak spend masa yang lama utk benda neh, nanti kerja penting yg lain plak yang tertangguh. So, kita buat sikit2 dulu okayyy. heee =.=


Dan sekarang neh tiap2 malam ak ada training utk Teater Pasir Salak. Okay, sangat penat. Penat sebab sampai sekarang ak masih lagi tak boleh bawak watak ak. ak x boleh bawak watak sedih. Tak masuk dgn jiwa ak. Berpuluh kali ak cuba buat sendiri dekat bilik,but I`m failed. Arghh,, seriously rasa penat sebab tak boleh bawak watak ak tu sehinggakan ak cakap dekat director yang ak nak quit semalam. Tapi director tu baik. He try to comfort me. Cakap dekat ak yang Ana Shuwaa boleh. Dia dah nampak progress dgn diri ak. Tapi entahla. ak cuma takut akn menjejaskan teater tu je kalau ak teruskan lagi. Lagi pom ak takut kalau tak dapat beri komitmen dekat teater tu. Maklumlah ak sekarang neh bizi sikit. Lepas neh lagi bizi dgn program2 yang bakal dijalankan nanti. Okay, ak cuba lagi dgn teater tu. Walaupun ak dah give up semalam but I try my best. Dua minggu je lagi Ana. Nanti lepas tu ko akn tahu keputusannya sama ada kau layak utk teruskan ke tidak nanti. Bersabarlah Ana. Dua minggu je. 


Selain itu, ak jgak akan ada training utk drama ak. I mean drama utk subjek Ipc. Kitorang kena berlakon. ya, itu lah assingment kitorang. Dan hari neh skriptnya kitorang siapkan. Mungkin lepas neh kitorang akn ada training waktu malam. Fine. Lepas training utk drama neh, ak kena rush pergi training utk teater plak. Good ana .Good. Haraplah kau boleh kurus nanti sebab berlari pergi sana sini nanti. haha :p


Actually, banyak lagi benda lain yang ak ada sepanjang november neh. Atau boleh kata tiap2 hari ak ada,. Tapi x pelaa. tu benda kecik pom. Yang ak sebut kat atas tu adalah program2 besar yang ak akan terlibat. okay, hope everything goes well. InsyaALLAH ameen :)

p/s : Jarakkan diri. InsyaALLAH tu lebih baik utk kita.


3 comments :

  1. salam super sahabat,
    tetap semangat dan sukses selalu ya
    ditunggu kunjungan baliknya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. w`salam.
      thanks for viewing my blog :)

      Delete
  2. salam super sahabat,
    tetap semangat dan sukses selalu ya
    ditunggu kunjungan baliknya :)

    ReplyDelete

Copyright @ Segala yang berada di blog ini adalah hak milik Ana Shuwaa. Terima kasih