Friday, 26 October 2012

2
Komen

#21 : Mayang is owsem ^_^

Assalamualaikum dan selamat malam .

Ehem. ak tahu bahawa ari nie adalah Hari Raya Aidiladha but I don`t want to hupdate bout that. Ak nak hupdate pasal mende lain. heee


Ak tak tahu lah kot2 entry nie sebenarnya sudah terlambat atau tak, tapi tak kira tetap nak bercerita jgak. terasa macam tak best je hidup selagi tak menaip pasal benda neh. Asyik terfikir je siang malam sampai tidur   tak lena mandi tak basah. Betul, tak tipu ~  hihi 


Actually, pada 12 Oktober 2012 yang bersamaan hari Ahad hari tu kan, ak ada join satu program neh. Under Caring Club (CC). Well, I`m officially become the members of Caring Club selain peers kat uia neh. Program under CC neh adalah melibatkan program bersama dengan anak-anak yatim. Yang ak pergi tu under Mayang. Kalau Mayang neh kita akan menjadi mentor mentee kepada anak-anak yatim tersebut. Ajar diorang buat kerja sekolah dan mcm2 lagi lah. 


Untuk ari tu kan, ak dapat group untuk ajar budak2 daripada tadika sehinggalah berumur 12 tahun. Tapi setakat yang ak tahu budak2 yang paling tua dalam group ak ari tu umur 10 tahun je pom. haha. nasib baik la  satu group akan dapat 2 orang fasi. Well, utk ari tu, ak dapat pair dengan budak Engine. wuwuuw xD


Dan subjek yang kitorang kena ajar adalah berkaitan dengan Sains. Tapi kebanyakan aktiviti yang kitorang buat adalah melukis jelaa ngan budak2 neh. Yelaa, diorang pom boring kot. Asyik asyik homework. Sesekali nak la jgak kan maen benda lain yang lagi fun. heee


Actually ari tu kan ada 6 buah rumah yang kena pergi. Tapi group kitorang terpilih untuk pergi ke Rumah Anak Yatim Raudhatul Faeez. Yang selebihnya group lain yang pergi. Rumah Faeez tu dekat je ngan Uia neh. Penghuni rumah tu semua laki weh. giler ah. kalau semua laki korang faham2 sendiri lah kan. Knpem2 la hyper active sikit. hee, apa pom kitorang still boleh handle lagi diorang neh. 


Masa meeting malam sebelum hari kejadian kan, Pm ada cakap yang rumah faeez tu atas bukit. Orang bawah takkan nampak orang atas dan orang atas pom takkan nampak orang bawah. Mula-mula tu ak ingatkan dia maen2, rupa-rupanya betul weh. haha. Penat woah nak kena menapak ke atas. Time turun la part yang paling best. haha. 


Dah. Meh la kita layan gambar dulu. hee ^^


bersemangat kumpul kat main staircase ^^

Bunting yang dilepaskan kepada PM masing2 :)

bergambar kenangan sebelum dilepaskan ke rumah anak yatim masing2

oh my name tag.
sob sob *kesilapan teknikal =='

owh. saya kecik ~ haha

kena jalan jauh sebelum sampai ke puncak bukit xD

Depangkan tanganmu
dan rasailah kedinginan udara pagi ~ 

mereka gigih mendaki ~ haha

akhirnya sampai ke puncak :)

Lukis- lukis time xD

belajar sains .=,=

Actually banyak lagi la gambar budak2 neh. tapi sayang kabur je. Maklumlah kan kalau tangkap gambar pakai " DSLR" ~  gambar tu je yang mampu ak selitakan kat sini. heee. Since itu adalah pengalaman pertama ak dengan anak2 yatim, seriuosly sgt best bersama dengan diorang. Kalau tak percaya, mungkin korang sndiri boleh merasai pengalaman itu. :)


Sebenarnya ada lagi satu cerita yang ak nak hupdate pasal pengalaman ak yang kedua bersama dengan anak2 yatim. Untuk kali nie, programnya kat pahang plak. Mungkin esok kot ak citer balik dekat entry yang baru. Yelaa entry nie pom dah panjang dah ak rasa.  Tata ^_^

p/s : Its not I don`t want to, it`s just that everything I want to say I can`t tell you anymore.

2 comments :

  1. macam best jek join caring club. hihihi. ni under uia eh yang kalau join dapat star point?

    ReplyDelete
    Replies
    1. a`a. program nie under caring club.
      ye lakot dapat star point. heee, tapi yang penting kita akan dapat pengalaman yang paling berharga :)

      Delete

Copyright @ Segala yang berada di blog ini adalah hak milik Ana Shuwaa. Terima kasih