Thursday, 20 September 2012

0
Komen

#17 : New sem, New subject, New Friends and new ******* xD

Assalamualaikum dan selamat petang.


source 

Ehem. Tetiba rasa rajin mengetuk keyboard menaip dalam blog petang neh. Mentang2 lah kelas abis awal. Kalau tak, tak ada maknanya ak nak buat entry ari nie. Kalau boleh nak biar bersarang je blog kesayangan neh. yelaa, tak cukup tanah nak jejak. pergi sana, pergi sini *bajet budak bizi :p. Alhamdulillah, sedar tak sedar dah dekat 2 minggu dah ak start sem baru kat uia neh. Dan dekat 2 minggu jugakla ak dah start belajar, gi kelas macam biasa. Lalu bermulalah rutin harian keluar pagi, balik petang or malam ke mahallah. well. rutin yang x berubah sejak dari dua sem lepas. hehe. 

Okay. sem nie ak still first year student tapi dah semester 3 dah. nanti tahun depan dah jadi second year la weh. haha. tak sabarnya. Alhamdulillah, everything goes well for this sem. no more add manual subject. wink wink. sangat hepi. semuanya buat online walaupun ak dok maen add drop je kerjanya. Add arab pukul 2 petang, pukul 5 drop balik. add poli pukul 6.30 petang, then pukul 8 malam ak drop balik. agak kesengalan di situ. orang lain bukan maen susah lagi nak add subjek, tapi ak boleh g buat maen macam tu je. memang senget. ahha

So far, I`m stick with 6 subjects which are Sciences of Hadith ( SOHA ), Introductory Statistic for Communication Research (STATIC), Interpersonal Communication (IPC), Creative Thinking and Problem Solving ( CCT ), Introduction to Sociologi (SOCA), Tilawah al-Quran ii, and Leadership and Management.
Setakat 2 minggu masuk kelas belajar neh, alhamdulillah semuanya okay. Dapat kawan baru lagi. Tak cukup berkawan dengan budak undergraduate, berkawan dengan budak Master pom jadilah jgak. haha lecturer plak best2. Buat semangat je nak belajar. Kalau sem lepas sorang je lecturer perempuan, tapi sem nie dah meningkat kepada 2. Tapi laki still mendominasi kot. hehe. *buat semangat nak belajar tambah2 subject static :p 

Dari segi masa belajar plak, tak sama macam dulu dah. Kalau dulu kelas ak start pukul 8.30 pagi and will end at 1 p.m. But now, dah berubah 180 darjah. Paling awal kelas ak pukul 9 pagi and berakhir pada pukul 5 petang. berubah giler kan. haha. tapi tak pelaa. Boleh jgak ubah life ak neh sikit2. kalau dulu sikit2 lepak hs cafe time free, sekarang neh lepak kat bilik jelaaa. tiba-tiba terasa macam budak baik. ngeh3 ~


source

Setakat neh, yang ak agak hanya 2 subjek jelaa yg memerlukan persentation. yang lain2 tu adalah quiz and then exercise. Owh lupa. untuk subjek IPC, nanti kitorang kena buat drama and we need to perform in front of people.  Not people in the class but public people. I mean everyone can come and watch our performance. Kus semangat ak dengar bila lecturer IPC cakap macam tu. dah la duration setiap drama 20 minit setiap group. Memang lah kan ak neh ada bakat berlakon. adesss =='

Orang kata hendak seribu daya tak hendak seribu dalih kan. Lets Strive for Success. Develop an attitude of gratitude and give thanks for everything that happens to you. Knowing that every step forward is a step toward achieving something bigger and better than your current situation. AJA AJA FIGHTING !! =,=

Dan dan weekend neh ak rasa weekend ak yang paling bizi. No rehat rehat. Trust me. Full of activities. Starting from morning till night. Bizi dengan program mahallah, peers, and replacement class. Haih, nie mesti  ada nanti budak yang tak jejak tanah lepas neh. Tu belom cukup lagi dengan meeting sana meeting sini. oh yeah. heaven giler . sob sob sob =.=

Apa pom, welcome to the new world Ana ! Nikmatilah dengan senikmatnya ~ 

p/s : It is okay to stop and halt the pace. If you are tired and out-of-breath, then give yourself some space. Let things fall into place. - Hlovate


No comments :

Post a Comment

Copyright @ Segala yang berada di blog ini adalah hak milik Ana Shuwaa. Terima kasih