Wednesday, 29 August 2012

2
Komen

#15 : Uhibukki fillah :)

Assalamualaikum dan selamat pagi.

Ehem ehem. merajinkan diri utk hupdate blog sekerap yang mungkin walaupun hakikatnya entry nie entry yang ke dua ak selepas hari raya. Cerita tu banyak cuma bila asyik bertangguh je hendak menulis, tetiba jadi malas la plak. rasa mcm sudah basi. so, kita datangkan dgn cerita baru ~ hihihi


 Dua hari lepas, ak pergi ke KB. Mak ak ajak sebab sepupu ak suh temankan dia pergi barang. well, alang-alang mak ak dah ajak kan, apa lagi terus la ak nak pergi sebab ak dok sorang2 kat rumah. adik-adik semua dah pergi sekolah. sunyi okayy. dari ak dok memalaskan mata, baca novel, online lebih baik ak melihat dunia luar dari rumah ak kan. dapat jgak faedahnya. 


Dan dan memang tindakan ak untuk join pergi ke KB  nie mendatangkan faedahnya kepada ak. Masa ak nak g baiki spec kat Parkson, ak terjumpa dengan kawan2 Maahad ak, Zulfa. sungguh tak disangka. lama giler kot kitorang tak jumpa. then, Zulfa cakap dia terjumpa ramai lagi budak2 Maahad ari tu. Dan antaranya adalah kawan baik ak. apa lagi ak bila dengar kata kawan baik ak tu which is Hafizah a. k. a Pijah ada sekali, terus ak call dia tanya dok kat mana. 


Then, ak dengan Pijah pom berjumpa la. siyes ak happy giler ari tu. Hampir 3 tahun kitorang tak jumpa after habis form 5. Hanya berhubung melalui facebook and henset je. Sangat tak disangka. ak dapat jumpa dengan kawan baik ak ari tu. terasa kerinduan itu terubat dengan sendirinya. 


 Dan ari tu jgak ak langkah kanan. Masa ak jumpa pijah dengan 2 orang lagi kawan, kitorang sambut birthday dia yang jatuh pada hari ini. Tapi kitorang sambut awal dua hari la. Time tu ak call mak ak kata ak nak balik dengan bas sendiri. yelaa, alang-alang dah jumpa kawan2 kan, memang lama lah kan kitorang lepak. mana nak sembang2 lagi. wink wink. Alhamdulillah, pertemuan yang sgt menggembirakan. :)


Pijah and Me ^^. 

Kitorang Hot :p

our " photographer " ~ hihi

Kitorang masa form 5 xD


Memang sangat sangat gembira. Tak dapat digambarkan dengan kata-kata. Tapi biaselar ak kan. Mana nak tunjuk perasaan tu. =.=


Dear Hafizah, 
Selamat menyambut ulang tahun yang ke 20.
Alhamdulillah,
dah masuk umur 20. 
Semoga hidupmu sentiasa dalam keredhaan ALLAH.
Walau kita jarang berjumpa,
tapi tak bermakna dirimu dilupakan.
Uhibukki fillah abadan abada ^_^


p/s : It`s the most beautiful feeling if you help someone without letting them know. Keep it between you and Allah.


2 comments :

Copyright @ Segala yang berada di blog ini adalah hak milik Ana Shuwaa. Terima kasih