Friday, 17 August 2012

0
Komen

#12 : Kisah Ramadhan

Assalamualaikum dan selamat malam.



ehem. sedar tak sedar, sekarang dah 28 ramadhan. Sehari je lagi kita semua akan berpuasa.  Uia plak sekarang neh dah sunyi. Semua orang berpusu-pusu balik ke kampung. Tapi ak masih lagi setia dengan uia. haha. gaya macam tak nak balik rumah je oii. Kalau rumah dekat tak pe la jgak. Nie nun jauh di hujung ceruk negeri kelantan. phewiiittt ~


Sepanjang ramadhan, banyak kisahnya. Betul lah. ramadhan kat uia sangat best. Terasa mcm berada di negara arab. Masjid dipenuhi dengan pelbagai jenis lautan manusia. semuanya berkumpul di bawah bumbung yang sama dengan hanya satu tujuan iaitu untuk beribadat. Tetiba terasa sangat owsem bila mengenangkan yang ak sangat bertuah sebab dapat menikmati ramadhan di uia nie. Alhamdulillah ^_^


Bila mengenangkan yang ari nie adalah last day ak kat uia neh, so tadi dah selamat g jalan-jalan kat Jalan Tar. Saja nak menghabiskan duit sebelum balik ke Kelantan malam esok. Siapa lagi yang ak akan pergi kalau bukan dengan amal and along. Well, diorang kan peneman setia ana yang comel neh. Kot2 la kan kalau ada orang kacau, bolehla diorang protect ana. muahahhaha xD *trauma dengan foreigner =.=


Dan dan entry nie sebenarnya ditulis sebab nak wish birthday dekat insan2 kesayangan serta kawan ak neh. Well, saja nak abadikannya dalam blog nie. wuwuwuuw 


Amal Hayati : 13/8

Boo: 14/8

Nisa Azwa: 15/8

Nurul Ahlami :17/8

Selamat ulang tahun yang ke 20 utk korang semua. 
semoga sentiasa bahagia dan dalam keredhaan ALLAH S.W.T.


p/s : Hampir 8 bulan tak balik rumah. Hari raya bakal menjadi saksi ak menjejakkan kaki .wink wink. Semoga semuanya berjalan dengan lancar. Ameen. :))

No comments :

Post a Comment

Copyright @ Segala yang berada di blog ini adalah hak milik Ana Shuwaa. Terima kasih