Friday, 22 June 2012

2
Komen

#4 : Have fun with props =,=

Assalamualaikum dan selamat petang.

ehem. dah 10 hari ak x hupdate blog. beria buat blog baru tapi malas nk hupdate. ekceli bukan malas cuma kepenatan sikit sejak akhir2 neh. yelaa keluar bilik pukul 10 pagi then masuk balik bilik balik pukul 12-1 pagi setiap hari. Dahtu balik bilik pula bukannya tidor terus pom. buat benda laen dulu. Tu yang tak de masa nak hupdate blog sekarang.


Mesti korang tertanya kan apa yang ak buat kebelakangan neh ? heee, kalau korang baca entry ak sebelum neh yang katanya ak terlibat dengan pementasan teater kat UM bulan 7 neh. itulah yang menyebabkan ak x ada masa utk diri sendiri. Walaupun sekadar jadi budak props tapi serius memenatkan. 


Walaupun penat buat hands prop bagai neh tapi serius sgt fun. Enjoy je bila buat sebab kita akan dapat kepuasan bila apa yang kita buat menjadi. heee, Tinggal x sampai 5 hari je due date utk siapkan semua kerja sebab lepas neh diorang nak buat full rehearsal. Nak tengok keluar masuk alat2 props nanti. Sekarang just tinggal nak lukis back panel , buat sangkar and takhta je. Semuanya benda2 besar je. wuwuuwuwu xD


Untuk front panel kitorang dah siapkan semalam. Dua hari kot buat benda tu. Ingat lukis lukis nie senang ke weh. haha. Dahla kitorang semua bukannya pandai melukis n maen dengan colour2 pom. Then terpaksa la ak mintak pertolongan kawan ak, budak AED kat uia neh. Thanks to her yang sanggup tolong kitorang siapkan lukisan utk front panel. Siap bawak kawan dia sekali untuk tolong kitorang. Sayang Hajar Tahir ketat-ketat xD


pemukul gondol. haha

Ak panggil pemukul gondol sebab dalam teater tu ada watak yang namanya Gondol. muahhaha xD . Gondol neh dah siap semua. Cantik kot. kitorang sembur warna hitam. haha. Semuanya kitorang buat pakai kertas and tape je. Nampak senang kot tapi sebenarnya memerlukan kesabaran sikit buat benda neh. Mana lagi nak buat durinya bagi nampak tajam dan kukuh. 


shield :p

Benda neh berpasangan dengan pedang. serius smart weh. pedang ak lupa nak tangkap gambar full. Kalau tengok pedang tu dari jauh kan nampak macam betul betul real weh.  


Tombstone momok ^_^

Time neh tak siap lagi. Benda neh akan digunakan oleh momok utuk bersembunyi. Ak lupa nak tangkap tombstone yang dah siap semalam. aigoo =,=


lukisa budak budak. haha

Inilah hasil tangan kitorang budak2 props semua. serius ak rasa mcm nak gelak. well, kira okay la neh nampak jgak rupa pokok. hehe. dan utk lukisan seterusnya macam yang ak cakap kat atas tu ak panggil kawan ak tolong. haha .


owsem kan?? =,=

nie la lukisan yang kawan kepada hajar yang lukis. siyes kagum giler dia buat kelmarin. Tak payah lukis just letak colour terus kat board tu. rasa mcm nak ambik kelas lukisan je bila tengok dia buat kelmarin. hoho =,=


budak bajet pandai melukis. muahahhaha xD


Kanak-kanak riang :p

heee, lukisan tu hajar yang lukiskan. Nampak je macam tu tapi lepas siap semalam cantik kot. haha. sekali lagi ak lupa nak tangkap gambar. haha. nanti lah korang bila dah siap semuanya ak akan tangkap gambar banyak banyak then tempek dalam blog comel ak neh. haha. 


Actually banyak lagi gambar yang ak tangkap tapi kebanyakan gambar masa buat kerja lar. Kadang kadang  gambar candid diorang. haha. jahat giler ak. :p

p/s : esok cuti dari buat props. oh yeah. boleh pergi majlis rumah along kat perak nanti. hoho =,=


2 comments :

  1. wahh..ana buat props...hehe cantik~~

    ReplyDelete
  2. Beauty lover :baru first time terlibat dengan benda2 macam tu. sangat fun :)

    ReplyDelete

Copyright @ Segala yang berada di blog ini adalah hak milik Ana Shuwaa. Terima kasih