Friday, 22 June 2012

2
Komen

#4 : Have fun with props =,=

Assalamualaikum dan selamat petang.

ehem. dah 10 hari ak x hupdate blog. beria buat blog baru tapi malas nk hupdate. ekceli bukan malas cuma kepenatan sikit sejak akhir2 neh. yelaa keluar bilik pukul 10 pagi then masuk balik bilik balik pukul 12-1 pagi setiap hari. Dahtu balik bilik pula bukannya tidor terus pom. buat benda laen dulu. Tu yang tak de masa nak hupdate blog sekarang.


Mesti korang tertanya kan apa yang ak buat kebelakangan neh ? heee, kalau korang baca entry ak sebelum neh yang katanya ak terlibat dengan pementasan teater kat UM bulan 7 neh. itulah yang menyebabkan ak x ada masa utk diri sendiri. Walaupun sekadar jadi budak props tapi serius memenatkan. 


Walaupun penat buat hands prop bagai neh tapi serius sgt fun. Enjoy je bila buat sebab kita akan dapat kepuasan bila apa yang kita buat menjadi. heee, Tinggal x sampai 5 hari je due date utk siapkan semua kerja sebab lepas neh diorang nak buat full rehearsal. Nak tengok keluar masuk alat2 props nanti. Sekarang just tinggal nak lukis back panel , buat sangkar and takhta je. Semuanya benda2 besar je. wuwuuwuwu xD


Untuk front panel kitorang dah siapkan semalam. Dua hari kot buat benda tu. Ingat lukis lukis nie senang ke weh. haha. Dahla kitorang semua bukannya pandai melukis n maen dengan colour2 pom. Then terpaksa la ak mintak pertolongan kawan ak, budak AED kat uia neh. Thanks to her yang sanggup tolong kitorang siapkan lukisan utk front panel. Siap bawak kawan dia sekali untuk tolong kitorang. Sayang Hajar Tahir ketat-ketat xD


pemukul gondol. haha

Ak panggil pemukul gondol sebab dalam teater tu ada watak yang namanya Gondol. muahhaha xD . Gondol neh dah siap semua. Cantik kot. kitorang sembur warna hitam. haha. Semuanya kitorang buat pakai kertas and tape je. Nampak senang kot tapi sebenarnya memerlukan kesabaran sikit buat benda neh. Mana lagi nak buat durinya bagi nampak tajam dan kukuh. 


shield :p

Benda neh berpasangan dengan pedang. serius smart weh. pedang ak lupa nak tangkap gambar full. Kalau tengok pedang tu dari jauh kan nampak macam betul betul real weh.  


Tombstone momok ^_^

Time neh tak siap lagi. Benda neh akan digunakan oleh momok utuk bersembunyi. Ak lupa nak tangkap tombstone yang dah siap semalam. aigoo =,=


lukisa budak budak. haha

Inilah hasil tangan kitorang budak2 props semua. serius ak rasa mcm nak gelak. well, kira okay la neh nampak jgak rupa pokok. hehe. dan utk lukisan seterusnya macam yang ak cakap kat atas tu ak panggil kawan ak tolong. haha .


owsem kan?? =,=

nie la lukisan yang kawan kepada hajar yang lukis. siyes kagum giler dia buat kelmarin. Tak payah lukis just letak colour terus kat board tu. rasa mcm nak ambik kelas lukisan je bila tengok dia buat kelmarin. hoho =,=


budak bajet pandai melukis. muahahhaha xD


Kanak-kanak riang :p

heee, lukisan tu hajar yang lukiskan. Nampak je macam tu tapi lepas siap semalam cantik kot. haha. sekali lagi ak lupa nak tangkap gambar. haha. nanti lah korang bila dah siap semuanya ak akan tangkap gambar banyak banyak then tempek dalam blog comel ak neh. haha. 


Actually banyak lagi gambar yang ak tangkap tapi kebanyakan gambar masa buat kerja lar. Kadang kadang  gambar candid diorang. haha. jahat giler ak. :p

p/s : esok cuti dari buat props. oh yeah. boleh pergi majlis rumah along kat perak nanti. hoho =,=


Tuesday, 12 June 2012

0
Komen

#3 : Minggu yang bizi

Assalamualaikum dan selamat tengah hari

Okay, U ak dah mula bercuti sejak 10 hb yang lalu. Orang lain dah lama dah smpai ke rumah after last exam 9hb ari tu,  tapi ak je yang masih lagi terpacak kat uia neh sampai lah sekarang.giler setia. haha


Ramai orang tanya ak kenapakah ak tak balik rumah cuti neh ?? ehem. ak bukan je saja saja tak nak balik rumah tapi ak still x boleh nak cari masa yang sesuai untuk balik okayy. sebabnya ak terlibat dengan Festival Teater Makum . Bukan jadi pelakon okayy just jadi budak props je. 


Teater neh akan berlangsung kat UM bulan 7 neh. so everything must be settled before 24th June neh. So, that is why ak still kat uia neh. Disebabkan ak terlibat dengan festival neh la ak boleh dapat LIDV (Live in During Vacation) . Untung la bagi ak sebab ak x kena bawak balik barang ak sebelum masuk short sem 24th June neh. just kena pindah bilik yang ak ditempatkan utk short sem neh jelaa. hehe, dan dan pagi tadi baru ak berkemas sedangkan pukul 2 nanti ak kena check in bilik baru tu. wakkakaka. 


Nasbi baik la meeting props ari neh cancel. Ada la jgak masa untuk ak mengemas. Tak sampai 2 jam pom tadi ak kemas kemas, siap ah. just pukul 2 nanti ak kena g angkut barang bawak turun jelaa sebab kali neh ak dapat level 2. hooraaayyyy, terima kaseh kepada prereg mahalah sebab bagi ak dok level 2. sayang mahallah ketat ketat :D


skrip :)

yeay, ak dapat jgak skrip. haha tapi sayang ak x abes baca lagi. Tetiba je rasa malas nak bukak baca sedangkan novel 500++ ms boleh plak ak baca. mungkin disebabkan mood membaca ak tak datang lagi tu yang jadi malasnya nak baca. hihi


Semalam sempat la jgak ak tengok diorang berlatih teater. lawak giler. First time ak terlibat dengan benda macam neh,  hope can do the best. wuuwuwuwu xD


Tuesday, 5 June 2012

0
Komen

#2 : Life must go on

Assalamualaikum dan selamat pagi.

yeah, its true when people said life must go on. walau apa pom yang berlaku hidup mesti diteruskan. Sebab di antara kehidupan itu, kitalah yang mencorakkannya dan bukannya orang lain. 


ehem, pernah tak kita ditegur dan menegur orang ? well, I`m bet everyone must lah kan. tipu ah kalau korang tak pernah ditegur dan menegur orang. Tapi bila korang kena tegur apa reaksi yang korang tunjukkan ?? marah, senyum , or tunjuk muka kering yang x ada hati dan perasaan ?


Actually, ak berada dalam kelompok semua kat atas tu except tunjuk muka marah. yeah, biasanya ak salu tunjuk muka kering yang tak ada hati dan perasaan bila orang tegur ak. sebab ak tak nak orang tahu apa expression muka ak. salunya orang akan salah anggap dgn ak punya experession. mean, diorang akan anggap yang ak neh tak boleh terima teguran. haha, silap besar la weh. itu cara ak bila org tegur. ak pom punya ego dalam diri jgak cuma kadang kala ego tu tak bertempat. wakakakkak xD


Yeah, ak tahu kadang kala reaksi muka ak boleh buat orang rasa sakit hati especially bila ak tunjuk muka x de hati dan perasaan. rasa mcm hati ak neh dah mati. tapi orang tak tahu yang dalam hati ak neh sedang berperang hebat. macam macam gelodak perasaan ada. Kalau lah korang boleh tengok semua tu kan, mesti korang x kan cop yang ak neh hati kering. woho, yeah my bad sebab ak sendiri yang tak nak tunjukkan.


Apa yang ak boleh cakap, bila orang tegur kau, its mean diorang kesah dan salu update pasal ko. Just take diorang punya teguran and then muhasabah diri. pasti ada sebabnya kenapa korang ditegur, kan ? kita nie bukannya perfect sgt pom sehinggakan orang lain x boleh nak tegur kita. dan cara penerimaan kita tu biarlah berhemah. jangan nak g maki maki plak orang yag tegur kau tu. tapi berterima kaseh la pada diorang. sebab ada lagi rupanya orang yang baik hati nak menegur. cuba dioarang x de dlm hidup korang, mesti teruk giler kan life korang. yelaa, x de orang utk menegur. sangat sangat sunyi okayyy . xD


Dan dan kalau korang nak tegur orang sekali pom ,make sure yang korang jgak gunakan cara yang berhemah. jangan lah tegur dengan kata-kata makian. memang korang saje je lah nk g tempah penampar dgn diorang. Tegurlah dengan cara yang baik. Apa pom reaksi yang korang dapat dr diorang, terima je. sebab mesti dalam hati diorang akan terdetik jgak dgn nasihat dan teguran yang korang bagi itu except lah kalau hati diorang tu dah lama mati.


source here


Watever it is, life must go on. Korang tahu apa yang terbaik dalam hidup korang but pandangan dan penerimaan orang lain korang kenalah jugak ambik kisah. Sebab kita hidup neh bukannya sorang sorang tapi berdua, bertiga, berempat dan beramai ramailah kat dunia neh. oh yeah. I love my life. :)



Sunday, 3 June 2012

2
Komen

#1: First entry

Assalamualaikum dan selamat malam. 


ehem ehem. First entry for my blog. well, don`t know what to write although I love to do it. First of all, ak nak ucapkan tahniah lah kepada diri ak sendiri sebab berjaya mendelete blog lama walaupun hati begitu berat ingin melepaskannya and then come up with a new blog. hoooraaay tepuk tepuk tangan :p


I`ve a reason kenapa ak delete blog lama ak. Masih ak ingat lagi tarikh bila mana ak delete blog ak tu. And then muncullah blog baru ak neh di saat ak dah officially 20 years old. haha. saje je kan nak feeling buat blog sama dgn tarikh ulang tahun ak. Senang sikit kot kot la nak sambut ulang tahun kelahiran blog jgak kan. wakkakaka xD


Since I`m officially 20, just want to change to be a better person and the best version of my life. Nak jadi seorang budak perempuan yang sentiasa berfikiran positif dan menjaga hati dan perasaan orang sekelilingnya. Tidak bermaksud ak yang sebelum ini jahat perangai, tapi just mahukan perubahan. Kerana di setiap perubahan yang baik itu, pasti akan ada insan lain yang tersenyum memerhatikan.


" Wherever you go, and no matter the weather is, always bring your own sunshine "


Again, welcome to the new blog and let`s start a new life. Plan your own garden and decorate your own soul ^^.


Copyright @ Segala yang berada di blog ini adalah hak milik Ana Shuwaa. Terima kasih